Nyílt nap a kormányhivatalokban

November 28-án egy teljes napon át programokkal, bemutatókkal várták a Veszprémben lévő kormány hivatalok munkatársai, a munkájuk iránt érdeklődő állampolgárokat.
 
 

Nyílt nap a kormányhivatalokban

November 28-án egy teljes napon át programokkal, bemutatókkal várták a Veszprémben lévő kormány hivatalok munkatársai, a munkájuk iránt érdeklődő állampolgárokat.
 
 
 
 
 

Nyílt nap a kormányhivatalokban

November 28-án egy teljes napon át programokkal, bemutatókkal várták a Veszprémben lévő kormány hivatalok munkatársai, a munkájuk iránt érdeklődő állampolgárokat.

A programok egyszerre több helyen és sok esetben azonos időpontban zajlottak. A kormány által felügyelt intézmények tárt kapukkal várták az érdeklődőket, akik ezen a napon jobban megismerkedhettek az adott szervezet működésével és az ügyintézések folyamatával.

A nyílt nap programsorozatát Dr. Vajda Viktória, a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója, az Óvári Ferenc úton lévő kormányablak épületében nyitotta meg. A Hivatalok Napja rendezvényéről elmondta, hogy ezen a napon a hivatali életet mutatják be azt, amit ha valaki jobban megismer rájön, hogy nem is annyira szürke és unalmas munka. Országos rendezvényről van szó, mert az ország 29 kormányablakánál szintén zajlanak az események. Veszprém megye a tíz járási székhelyén is kinyíltak az ajtók és helyben be lehet kapcsolódni a programokba. A veszprémi hivatali munkát egy –egy órára olyan hírességek segítik, mint a Veszprémi Petőfi Színház művészei, valamint az MKB kézilabda csapat tagjai.

A főigazgató külön kiemelte azt, hogy a hivatali munka bemutatásával a fiataloknak a pályaválasztáshoz szeretnének segítséget adni. Négy középiskola 23 osztálya jelezte, hogy a bemutató helyszíneket fel kívánják keresni és bekapcsolódnak a rendezvényekbe. A fiataloknak van is erre módjuk, mert a hivatal munkatársai a részükre erre a napra vetélkedőt szerveztek. A vállalkozó szelleműeknek tíz állomást kell felkeresniük és ott különböző feladatokat oldanak majd meg. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására délután a megye házán kerül sor.

Vajda Vikitória megítélése szerint a közigazgatás az elmúlt három év során jelentős átalakulásokon ment keresztül. Közelebb került az emberekhez az ügyintézés, a kormányablakoknál kulturáltabbá vált a sorban állás, valamint a hatékonyság és az „ügyfél barátság” ma már együtt működik.

Végezetül hangsúlyozta, „a kormányhivatal értünk, a polgárokért működik”.

Az ügyintézést segítő művészek- Zsédenyi Adrienn énekes és Halas Adelaida színművész – szerint nagyon lényeges, hogy valaki belelásson a hivatali kulisszák mögé, mert az ad egy megnyugvást akkor, amikor ügyet intézni jönnek el ide a hivatalba. Mindketten úgy fogalmaztak, hogy egy kis szorongással és nagy érdeklődéssel jöttek a hivatalba és az ismerkedést követően már egy nagyon pozitív élménnyel távoztak.

Oberfrank Pál igazgató, a főigazgató asszony köszöntő szavaiból kiemelte a kulturáltságot. Meggyőződése az, hogy ha a kulturáltság mindkét fél magatartásából érezhető, akkor a hatóságokkal való találkozás nem válik egy ellenségeskedéssé, ami a hivatalos viszonyt és a feszültségeket is nagymértékben oldja. A reményét fejezte ki annak, hogy ez a közigazgatási rendszer a jövőben jól működhet és ezzel szolgálni tudja az állampolgárok gyors ügyintézését.

A megnyitóval egy időben volt látogatható a Megyeháza Kossuth termében az a közigazgatási területeket bemutató börze, ahol szakmai tájékoztatókkal, valamint a szakigazgatási szervek bemutatkozásával találkozhattak az ide látogatók.

Felvilágosítást lehetett kapni az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról, az e-építési kártya használatáról és még sok más, a polgárokat érintő hasznos dolgok elintézéséről.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.