Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

A veszprémi színház következő évadát a meghirdetett műsorterven túl több új kezdeményezés is gazdagítja.
 
 

Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

A veszprémi színház következő évadát a meghirdetett műsorterven túl több új kezdeményezés is gazdagítja.
 
 
 
 
 

Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

A veszprémi színház következő évadát a meghirdetett műsorterven túl több új kezdeményezés is gazdagítja.

Az elmúlt évadot Oberfrank Pál, a színház igazgatója úgy értékelte, hogy a társulat egy sikeres színházi időszakot tudhat maga mögött. A nyáron sem állt meg a munka a színházban, összesen 14 előadásuk volt, ezekkel együtt közel 110 000 nézőt fogadtak az elmúlt évadban.

Kiemelkedő volt a balatonalmádi Magtárszínházban zajló színházi sorozat, valamint a Tihanyi Operett Napok, a budapesti, balatonföldvári, egri vendégszereplések, de a közönség visszajelzései alapján valamennyi előadás alkalmával kimagasló sikert arattak. A rekonstrukcióval kapcsolatban az igazgató arról beszélt, hogy a legfontosabb feladata a társulatnak, hogy az átmenteti időszakban is biztonságot, magas szakmai színvonalat és méltó játszóhelyet biztosítsanak a nagyszámú, hűséges nézőiknek, akiket a most kezdődő szezonban még teljes egészében az eredeti színházépületben várnak.

A nézőtér szeptember 8-án telik meg először, az iskolakezdésre hangolódva ismét műsorra tűzik a Tanár úr kérem című színdarabot, 14-én pedig a Holt költők társasága lesz látható bérletszünetben – mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna, igazgatóhelyettes, aki beszélt a hagyományos és újonnan induló, izgalmas kezdeményezésekről is.

Ismertette, hogy szeptember 15-én tartják meg a hagyományos Nyílt napot színházi hétpróbával, Petőfi-vonattal, valamint szórakoztató zenés műsorral.

Szeptember 17-18-án Erdélyben, Csíkszeredán vendégszerepel a társulat. Az országosan nagy sikerű európai ősbemutatóval, a Holt költők társasága előadással és Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című produkcióval ajándékozzák meg az Erdélyben élő ifjúsági nézőket.

A Veszprémi Petőfi Színház az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csatlakozik az Egészség Útja programhoz. A társulat szeptember 22-én a SingSingSing musicalshow jótékonysági előadásával segíti a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház belgyógyászati osztályát.

Új kezdeményezésként indul a Színház az állatkertben program, mely szeptember 23-án vasárnap 14.00 órától négy állomásos vidám, zenés színházi hangulattal várja Veszprém leglátogatottabb attrakciójával együttműködve az állatkert látogatóit.

Októberre előre tekintve Kellerné Egresi Zsuzsanna elmondta, hogy a hagyományos, Séta a mellrák ellen - című eseményt az idén nagyszabású véradással egészítik ki, ahol a társulat kiváló színművészének, Tóth Loon-nak és minden leukémiával küzdő betegnek gyűjtenek vért.

Október 30-án, színházi sorozat első részeként mutatkozik be a Retro szálló, melynek keretében a színház időutazásra invitálja a nézőket a 60-as, 70-es,80-as évek korszakalkotó zenei produkcióinak bemutatásával. Az előadásokra minden alkalommal egy sztárvendéget is meghívnak. Az első estén – élő zenekar kíséretével - Zalatnay Sarolta segíti a visszaemlékezést.

Az évad első premierje Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván Nyitott ablak című zenés vígjátéka lesz, melyet szeptember végén mutatnak be. Ezt követi Csiky Gergely A nagymama című vígjátéka, majd decemberben állítják színpadra a Diótörő és egérkiráy című musicalt. 2019. februárjában lesz Moliere Tartuffe című komédiájának premierje. Az Esőember című drámát az évad utolsó bemutatójaként láthatja a közönség tavasszal.

A gyermekszínház októberben az Aladin mesejátékkal indul, majd az évad második felében az Egrek című zenés játékot élvezhetik a legifjabb látogatók. A Latinovits-Bujtor Játékszín is gazdag kínálattal várja a nézőket. Öt bemutatón kívül bérletszünetes előadások is szerepelnek a műsortervben. (Forrás: Cseh Zoltán sajtóreferens)

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.