Keresni a kapcsolatot a nézőkkel

Nyilvánosságra hozta a 2018/2019-es színházi évad műsorprogramját a Veszprémi Petőfi Színház.
 
 

Keresni a kapcsolatot a nézőkkel

Nyilvánosságra hozta a 2018/2019-es színházi évad műsorprogramját a Veszprémi Petőfi Színház.
 
 
 
 
 

Keresni a kapcsolatot a nézőkkel

Nyilvánosságra hozta a 2018/2019-es színházi évad műsorprogramját a Veszprémi Petőfi Színház.

Oberfrakn Pál igazgató az elkövetkezendő időszakról azt emelte ki, hogy a társulatuk egy feszültségekkel teli évad elé néz. Hamarosan megkezdődnek a felújítási munkák, és e miatt sok váratlan nehézség jelentkezhet a színház műsorrendjének a biztosításában.

A várható nehézségek ellenére folytatják az előző évek gyakorlatát és szeretnének megfelelni a színházszerető közönségük elvárásainak. Az első bemutatójuk szeptember 28-án, Szilágyi Tibor Kossuth és Jászai díjas Érdemes és Kiváló művész rendezésében a Nyitott ablak – című zenés játék lesz.

Szilágyi Tibor az örömét fejezte ki annak, hogy hosszú idő után újra a veszprémi társulatnál dolgozhat. A darabbal kapcsolatban elmondta, hogy 21 évvel ezelőtt ezt a darabot már itt színpadra vitte. Akkor nagy sikert arattak és reméli, hogy ezt nem csak megismételni, hanem felül is tudják múlni. Ennek a reményének az adhat alapot, hogy a darabban a színművészeti egyetem legtehetségesebb fiataljai mutatkoznak be.

Oberfrank Pál a műsorprogram ismertetőjében elmondta, hogy a következő bemutató október 26-án Csíky Gergely: A nagymama – című vígjátéka lesz, amelynek parádés szereposztásában Szilágyi Tiborra is számítanak.

Az adventi időszakban a családoknak állítják színpadra a Diótörő és egérkirály – című musicalt, amelyben szintén nagyon sok tehetséges fiatal színművész láthatnak majd a nézők.

A következő bemutató februárban Moliére: Tartuffe-je lesz, Marton László rendezésében. Az utolsó bemutatót Dan Gordon: Esőember – drámáját az autisták világnapjához kapcsolódva szeretnének színpadra állítani.

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgató-helyettes elmondta, hogy a 2017/2018-as évadban 20406 bérletet értékesítettek. Ez a szám a vidéki színházak viszonylatában a legnagyobb. A jeggyel látogatók száma még változik, mert június végéig vannak még előadások, de itt el fogják érni a 100 ezres jegyeladást.

A következő évaddal kapcsolatban a jó híre az, hogy a bérletek ára most sem fog emelkedni. Június 1-én tartják a hagyományos „Bérletesek éjszakáját”. Nagy kedvezményekkel fogják árusítani a bérleteket a 22.00-kor nyíló pénztárakban. E mellett minden a színházukat szerető nézőt szeretettel és színvonalas prózai és zenei programmal várják.

Megerősítette azt, hogy tovább folytatják a „Korhű színházjegy” programjukat, amelyben a 75 éven felüli nézőiknek továbbra is biztosítják az ingyenes színházlátogatást. Ezzel kapcsolatban az a tapasztalatuk, hogy nagyon sokan élnek ezzel a lehetőséggel és a családtagok újra elkísérik a nagypapát és a nagymamát az előadásaikra.

Oberfrank Pál a továbbiakban ismertette Latinovits – Bujtor Játékszín műsorprogramját. Jövőre veled ugyanitt (II. része) – romantikus vígjáték, A gondnok- abszurd dráma, Prah – komédia, Júlia- párbeszéd a szerelemről – monodráma, Hallgatni akartam – monológ.

A Gyerekszínházban Aladin – mesejáték, valamint az Egerek – című mesejáték kerül bemutatásra.

Az ifjúsági színház a Rege a tűzről és jácintról, valamint a Mondjad, Atikám – című darabokat tűzi a műsorára.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.