Nyitás szigorú szabályokkal

A Veszprémi Petőfi Színház társulata a nyári időszakban a szabadtéren igyekszik pótolni a vészhelyzet miatt elmaradt előadásait. Bérletek éjszakája módosított időpontja: 2020. június 6-án 20.00
 
 

Nyitás szigorú szabályokkal

A Veszprémi Petőfi Színház társulata a nyári időszakban a szabadtéren igyekszik pótolni a vészhelyzet miatt elmaradt előadásait. Bérletek éjszakája módosított időpontja: 2020. június 6-án 20.00
 
 
 
 
 

Nyitás szigorú szabályokkal

A Veszprémi Petőfi Színház társulata a nyári időszakban a szabadtéren igyekszik pótolni a vészhelyzet miatt elmaradt előadásait. Bérletek éjszakája módosított időpontja: 2020. június 6-án 20.00

Az egészségügyi előírások korrekt betartása mellett megtartandó előadásokról szerdán délután a programok helyszínén Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese adott tájékoztatást. Okosan és óvatosan próbálnak lazítani a kialakult helyzeten, hogy az eddig felépített helyzetüket szét ne rombolják, de pótolni tudják az elmaradásaikat.

Az első színházi eseményre június 6-án kerül sor, ami a hagyományosnak tekinthető Bérletek éjszakája. A biztonságos lebonyolításhoz mindenki kap egy pontot. A pontok a téren egymástól másfél méteres távolságra lesznek elhelyezve. A szervezők arra kérik az ide érkezőket, hogy mindenki keressen magának egy pontot és a rendezvény ideje alatt lehetőleg ott tartózkodjon.

A rendezvény elsődleges célja az, hogy ezen az estén az ide érkezők a következő évadra jelentős kedvezményekkel vásárolhassanak bérletet. Ennek érdekében négy átvevő helyen lehet majd bérlethez jutni, ezek a pultok többségben szabadtéren lesznek elhelyezve.

Megkérik a bérletet vásárolni szándékozó vendégeiket, hogy a pultokhoz maszkban menjenek. A színház előtti térre 20 órától szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket, ahol bemutatják a következő évi műsor programjukat, de lesznek vetélkedők is, ahol színházi belépő jegyeket lehet majd nyerni.

Az újranyitást a színház - az országban elsőként - a jövő hétre tervezi. A társulat az előadásait a színház előtti szabadtéren, közel 200 főig tervezi megtartani. A székek egymástól az előírásoknak megfelelő távolságra kerülnek elhelyezésre, a színpad a főbejárat előtt lesz.

A nyitó előadásra június 12-én kerül sor és az ígéretüknek megfelelően a „Színházat a hősöknek programban” az egészségügyben dolgozóknak mondanak köszönetet. Ezen a napon a Cholnoky Ferenc Kórház dolgozói a Nyitott ablak – című szórakoztató előadást láthatják. Június 13-án az ajkai járványkórház, valamint a tapolcai kórház dolgozóit várják. Június 14-én a Fakasgyepűi Tüdőgyógyintézet és a veszprémi idős-gondozásban, valamint szociális ellátásban dolgozók lesznek a vendégeik.

Az elmaradt bérletes műsoraik pótlását június 16-án kezdik meg, a Sírpiknik – című előadás bemutatásával. Mivel a szabadtéri befogadóképességük kisebb, mint amennyi a színházban van a bemutatók napjait a bérlettel rendelkezőknek telefonon egyeztetniük kell a jegypénztárral.

A regisztráció hétfőtől indul és a társulat vezetői azt ígérik, hogy mindenki számára biztosítani fogják az előadáson való részvételt. A hívható telefonszámokat a színház weboldalán és a Facebookon hamarosan meglehet találni.

Az igazgatóhelyettes hangsúlyozta, hogy ezeken az előadásokon is maximálisan törekednek az egészségügyi szabályok betartatására. A beléptetésnél érintésmentes fejhőmérsékletet mérnek, illetve az előadások idejére maszkokat is biztosítanak. A mosdókat konténeres blokkokban lehet majd igénybe venni és több helyen lesz kézfertőtlenítési lehetőség.

Amennyiben a bérletesek közül valaki nem kíván a szabadtéri rendezvényen részt venni, lehetőséget biztosítanak számára, hogy más időpontban nézhesse meg az előadást.

Oberfrank Pál kérte a színházbarát nézők fegyelmezett együttműködését, az előírt biztonsági szabályok betartását. A nyár folyamán még pótolni kívánják az elmaradt Pillangó-című előadásukat is, illetve a Latinovits – Bujtor játékszín produkcióit.

Javasolja, hogy a közönségük az előadás napján az időjárást kísérje figyelemmel, mert rossz idő esetén az előadás az „esőnapon” kerül bemutatásra. Az előadás elhalasztásáról a színház vezetése minden nap 10 óráig dönt és ezt a honlapjukon meg is jelentetik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.