Sikeres színházi évad

Évadzáró rendezvényt tartottak június 16-án, a Veszprémi Petőfi Színház társulatánál.
 
 

Sikeres színházi évad

Évadzáró rendezvényt tartottak június 16-án, a Veszprémi Petőfi Színház társulatánál.
 
 
 
 
 

Sikeres színházi évad

Évadzáró rendezvényt tartottak június 16-án, a Veszprémi Petőfi Színház társulatánál.

Az elmúlt színházi évadot Oberfrank Pál, a színház igazgatója értékelte. A látogatottságot figyelembe véve, az igazgató úgy ítélte meg, hogy a társulat, a színház hagyományaihoz méltóan teljesített.

A mutatók visszaigazolták azt az elmúlt évi célt, hogy az előadásaikon tovább növeljék a nézőszámot. Megnőtt a bérletesek száma, ezért a bérletekből származó bevétel, az elmúlt évi 3 millió forintról, 5,8 millió forintra nőtt. A színház társulata, az elmúlt évadban 114 nagyszínpadi, 57 vendégelőadást, 79 játékszíni, valamint 16 tájelőadást tud maga mögött.

Ugyanakkor sajnálatosnak tartja azt, hogy a színházi világ, politikai, világnézeti, vallási alapon egyre megosztottabbá vált. A jövőben törekedni kell arra, hogy a megosztottság a nemzeti kiemelt, a kiemelt és a független színházak között eltűnjön és a kulturális értékek valamilyen formában egyesülni tudjanak.

Oberfrank Pál fontosnak tartotta azt, hogy a színház az elkövetkezendő időszakban továbbra is kapcsolódjon be a veszprémi közéletbe. Adjon színteret, a köz számára fontos kulturális kezdeményezéseknek, jótékonysági rendezvényeknek, akcióknak.

A következő évadban újra előtérbe kerülhetnek a tájelőadások. Ezek az utóbbi években visszaszorultak, mert a vidéki kultúrházaknak nem voltak forrásaik a színházak fogadására. Ez a jövőben változni fog, mert a kormányzat 2016. évi költségvetésében erre, több támogatást tervezett. Ez a színház számára is nagyobb leterheltséget fog jelenteni és a cél, a területi kulturális egyenlőtlenségek felszámolása.

Az igazgató nagy eredménynek tartja azt, hogy a színház stabil gazdasági alapokon áll. A reményét fejezte ki annak, hogy ez a folyamat a következő években is megmarad. Ettől függetlenül az a cél, hogy a színházban meglévő tehetségek lehetőségeit minél jobban használják ki.

A város színházszerető közönsége nevében, Némedi Lajos alpolgármester köszönte meg a Veszprémi Petőfi Színház elmúlt évadban végzett munkáját. Hangsúlyozta, hogy a Veszprémben élők mindig nagy tisztelettel és szeretettel fogadták azt a teljesítményt, amit a színészek és a háttérben dolgozók az évről évre produkáltak.

A rendezvény végén Oberfrank Pál a közönség szavazata alapján Petőfi-díjat adott át Kőrösi Csaba színésznek, Medgyaszay-díjat kapott Cziráki Miklós színpadmester, míg a Latonovits-díjat Palásthy Bea vehette át.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.