Ismertté vált az új évad programja

Az újságíróknak a Veszprémi Petőfi Színházban hétfőn mutatták be a 2016/2017-es színházi évad új műsorprogramját.
 
 

Ismertté vált az új évad programja

Az újságíróknak a Veszprémi Petőfi Színházban hétfőn mutatták be a 2016/2017-es színházi évad új műsorprogramját.
 
 
 
 
 

Ismertté vált az új évad programja

Az újságíróknak a Veszprémi Petőfi Színházban hétfőn mutatták be a 2016/2017-es színházi évad új műsorprogramját.

Oberfrank Pál a színház igazgatója röviden úgy értékelte a társulat elmúlt évadban végzett munkáját, hogy az elmúlt időszakban is mindenki a legjobb tudása szerint teljesített. Az évadban voltak olyan helyzetek, amelyek kihívással bírtak és a tagjaik ezeket eredményesen megoldották. Sikerült megvalósítaniuk azt a célkitűzést, hogy egy kis pluszt adjanak azoknak, akik eljöttek a színházba művelődni, kikapcsolódni.

Bejelentette, hogy a Veszprémi Petőfi Színház 2016/2017-es évadának nyitóelőadása a Nebáncsvirág-című operett lesz, rendezője Szeles József. Magyarországon ezt az operettet először 1887-ben mutatták be és ezzel a darabbal szeretnének tisztelegni Rátonyi Róbert színművész emléke előtt. A háborút követően ugyanis Rátonyi volt az, aki 1946-ban nagy sikerrel újra színpadra vitte a darabot.

Az igazgató elmondta, ősszel újból visszatér a színházba rendezni Guelmino Sándor, aki Szomory Dezső Hermelin című színművét állítja színpadra, ez lesz a következő évad második nagyszínházi bemutatója. Ezután Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicaljét tekinthetik meg a nézők Bálint András rendezésében, majd Tom Schulman Holt költők társasága című drámáját tűzi műsorára teátrum, a rendező Valló Péter lesz.

A szezon zárásaként William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiája látható, a darabot Lendvai Zoltán állítja színpadra.

Gyermekszínházi bérletben a Magyar Zenés Színház Kukac Kata kalandjai című mesemusicalje szerepel, Kocsák Tibor zenéivel és Bozsó József szövegeivel, majd ősbemutatóként látható lesz a Süle Zsolt, Szűcs László és Tóth Loon által írt Madarat tolláról… című zenés mesejáték. A gyermekek számára megint lesz Bon-Bon Matiné Lukácsházi Győzővel, melynek keretében érkezik a BonBon Árnyékszínház, a Búgócsiga Zenede és a BA-LU Eufórikusok.

Felső tagozatos bérletben újra műsoron lesz a nagy sikerű „Múlnak a gyermekévek…” című zenés utazás, és láthatják a fiatalok Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét, Oberfrank Pál rendezésében, valamint a Buda halála címet viselő előadást, amely a Csavar Színházból érkezik.

A Latinovits-Bujtor Játékszínben látható a 2015/2016-os évadról elhalasztott A VoltEmber című tudományos színmű Tóth Loon rendezésében. Sebő József veszprémi középiskolai tanár Háború vagy béke Veszprémben? című művét Oberfrank Pál állítja színpadra, aki egy monodrámát is bemutat a közönségnek, Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című filmdrámája alapján. A közönség megtekintheti még A léggömb elrepül című Kosztolányi-estet Fesztbaum Béla előadásában és Szilágyi Tibor „Emlékszilánkok” című önálló estjét.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese, művészeti főtitkára és értékesítési vezetője beszámolt arról, hogy az előbérletezés május 17-én kezdődik. Bejelentette, hogy a bérletek és a jegyek árai változatlanok maradnak. A bérletezési kampányhoz kapcsolódóan ebben az évben is megrendezik a három hagyományos eseményt – Színházi gyereknap, Bérletek éjszakája, Színházi nyílt nap – amelyeken extra kedvezménnyel válthatnak bérletet a nézők.

A színház eddigi sikerelőadásai is műsoron maradnak, a 2016/2017-es évadban is látható lesz a Tokaji aszú, a Család ellen nincs orvosság, az Abigél, a „Múlnak a gyermekévek…”, a „…Sem emlék, sem varázslat…” valamint a Love Letters – Szerelmes levelek.

Oberfrank Pál igazgató a tájékoztató végén a reményét fejezte ki annak, hogy Veszprém város és az itt élő emberek érzik azt, hogy ez a színház és a társulata értük van.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.