Virágos települések a megyében

Kihirdették „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület szépítési verseny idei nyerteseit – írja sajtóközleményében a Megyei Önkormányzat.
 
 

Virágos települések a megyében

Kihirdették „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület szépítési verseny idei nyerteseit – írja sajtóközleményében a Megyei Önkormányzat.
 
 
 
 
 

Virágos települések a megyében

Kihirdették „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület szépítési verseny idei nyerteseit – írja sajtóközleményében a Megyei Önkormányzat.

A Veszprém Megyei Önkormányzat idén 18. alkalommal hirdette meg az általa életre hívott megyei közterület szépítési versenyt.

A verseny létrehozásával főként az volt a célunk, hogy ösztönözzük megyénk településeit arra- legyen szó kis falvakról vagy nagyobb lélekszámú városokról- hogy a helyi közterületek megjelenése esztétikus, gondozása folyamatos legyen. Kezdeményezésünk sikerét nemcsak üde színekben pompázó virágos falvaink és városaink jelzik, hanem az is, hogy a nevező települések száma évről-évre emelkedett- tájékoztatott Polgárdy Imre a megyei közgyűlés elnöke.

A megmérettetésre idén 62 önkormányzat (3 város és 59 község) jelentkezett.

A helyszíni szemléket július 13. és 28. között tartotta a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Területfejlesztési, Területrendezési és Gazdasági Bizottsága tagjaiból álló 4 tagú zsűri.

A helyszíni szemlék során pontozásra került a gyomtalanítás, parlagfű irtás, gyepesítés, a virágültetés, a fásítás, fák ápolása, a köztéri bútorzat állagmegóvása, a vízelvezető árkok rendbetétele, a közterület tisztán tartása, takarítása valamint a településkép összhatása.

Polgárdy Imre elmondta: a verseny során a zsűri főként azt a fejlődést értékeli, ami a településen az előző időszakhoz képest történt, figyelemmel a település környezetének színvonalas kialakítására, a zöldterületek állapotára, a virágok ültetésére, a fásítására, a vonzó településképre, a lakókörnyezet kulturált megjelenítésére.

A verseny keretében 8 település eredményes, 54 település pedig kiváló minősítést kapott.

A közterület szépítési versenykiírás felhívás és értékelés alapján azon település, mely egymás után három évben kiváló minősítésben részesült, elnyeri a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet és mindaddig jogosult rá, míg a kiváló minősítést évente megszerzi.

2020-ban 9 település érte el az egymást követő három évben kiváló minősítést és jogosult a „Veszprém Megye Virágos Települése” címet viselésére.

„Veszprém Megye Virágos Települése” címet újonnan elnyert települések:

Ábrahámhegy, Béb, Döbrönte, Egyházaskesző, Kékkút, Kisapáti, Kisberzseny, Mihályháza, Vanyola

A megyei közgyűlés elnöke szerint a közterület szépítési verseny most is elérte célját, az önkormányzatok, a települések lakói egyaránt igyekeztek odafigyelni környezetükre és a középületek rendezettségére. Munkájuk által a megye még tisztább, szebb lett. A gondozott településkép javítja az ott élők komfort érzetét és hozzájárul a közösségi élet feltételeinek javulásához, Veszprém megye idegenforgalmi vonzerejének növekedéséhez és nem utolsó sorban a településen élők identitásának és ezáltal „helyben tartásának” erősítéséhez is.

A veszélyhelyzetre tekintettel a „A tiszta és virágos Veszprém megyéért” 2020. évi közterület szépítési verseny során díjátadó ünnepséget nem tartottak, az elért eredményt tanúsító okleveleket és dísztáblákat a megyei önkormányzat küldi meg a településeknek.

Forrás: Kálóczi Beáta sajtómunkatárs
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.