A ZooEvolúció projekt zárása

A Madárröpde átadásával befejeződött a Veszprémi Állatkert nagyszabású fejlesztéssorozata.
 
 

A ZooEvolúció projekt zárása

A Madárröpde átadásával befejeződött a Veszprémi Állatkert nagyszabású fejlesztéssorozata.
 
 
 
 
 

A ZooEvolúció projekt zárása

A Madárröpde átadásával befejeződött a Veszprémi Állatkert nagyszabású fejlesztéssorozata.

A Veszprémi Állatkert eddigi történetének legnagyobb szabású fejlesztéssorozata másfél évvel ezelőtt kezdődött el és ez alatt az időszak alatt a hat projektelem megépítésére 1,2 milliárd forintot fordítottak. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg és ezt az összeget a kormány, a központi alapból 718,8 millió forinttal egészítette ki.

A projekt során megépült az Elefánt Park, a Látványkifutó, a Madárröpde, az Orszarvúház és a hozzátartozó kifutó, a vizes élővilágot bemutató medencék, valamint az új vendégforgalmi bejárat.

A projektzáró rendezvényen dr. Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, megköszönte az építőknek és az állatkert dolgozóinak azt a kiemelkedő munkát, ami lehetővé tette a beruházás határidőre történő befejezését.

Hangsúlyozta, Veszprém megint gazdagabb lett egy olyan létesítménnyel, mint a Madárröpde, ami az országban egyedülálló. A reményét fejezte ki annak, hogy az új létesítményekkel még látványosabbá vált a Veszprémi Állatkert és a turisztikai vonzereje nem csak belföldről, hanem külföldről is ide csalja majd a látogatókat.

Porga Gyula polgármester a fejlesztésekkel kapcsolatban azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy itt már egy új szemlélettel és minőséggel lehet találkozni. Az új szemlélet lényege az, hogy az állatoknak egy tág és kényelmes teret biztosítottak, elfogadható életminőséggel.

A polgármester szerint a fejlesztéseknek lesz folytatása, mert az állatkertnek még mindig vannak olyan lakói, ahol az ott élők, nem az új szellemben kiépített körülmények között látogathatók. Feladatuk az, hogy ezeknek az állatoknak is új életminőségeket biztosítsanak.

Török László igazgató, azt emelte ki, hogy az állatkert dolgozói két évvel ezelőtt mertek nagyot álmodni és nagyon nagy kitartás kellett ahhoz, hogy ezek az álmok valóra is váljanak.

A most átadásra került Madárröpte 5 ezer négyzetméteren várja az új lakóit, és ennek a létesítménynek az országban nincs párja.

Az igazgató szerint a projektelemek átadásával egy új állatkert jött létre a városban, amelynek fő nyertesei a Veszprémben élők.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.