Álom marad a vb...

Simán kikaptunk Portugáliában a vb-selejtezőn.
 
 

Álom marad a vb...

Simán kikaptunk Portugáliában a vb-selejtezőn.
 
 
 
 
 

Álom marad a vb...

Simán kikaptunk Portugáliában a vb-selejtezőn.

Fontos vb-selejtező várt a magyar válogatottra az Európa-bajnok Portugália otthonában. Hogy megmaradjon az esélyünk a második helyre, legalább egy pontot kellett volna szereznünk, de ez nem sikerült.

Storck mester öt védővel kezdte a találkozót, ez a taktika viszont nem sokáig működött. Helyzetig alig jutottunk el, a veszélyesen játszó hazaiak a 32. percben szerezték meg a vezetést, akkor Ronaldo húzott magára több embert, a centerezés után pedig André Silva lőtt közelről a kapuba, 1:0. Négy perccel később már kettővel mentek, akkor egy hosszú indítás után André Silva sarokkal lekészítette a labdát Cristiano Ronaldónak, ő pedig kilőtte a rövid alsót, 2:0.

A szünetben változtatott a kapitány, jött a négyvédős rendszer, de sokkal veszélyesebbek így sem lettünk. Ronaldo a 24.hu tudósítása szerint még lőtt egyet szabadrúgásból a 65. percben, amellyel kialakította a végeredményt, 3:0.

A vereség azt jelenti, hogy nemzeti együttesünknek álom marad a világbajnokság. Hátrányuk öt pont a második portugálok, a csoportot vezető Svájc pedig már nyolc ponttal előz meg minket. Folytatás júniusban Andorra ellen.

Jegyzőkönyv. Labdarúgó világbajnoki selejtező, B csoport, 5. forduló: Portugália – Magyarország 3:0 (2:0). Lisszabon, 70 ezer néző. V.: Szymon Marciniak (lengyel). Portugália: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Quaresma, André Gomes (Pizzi 86.), William Carvalho, Joao Mário (Joao Moutinho 83.) – André Silva (Bernardo Silva 67.), Cristiano Ronaldo. Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang (Lovrencsics 46.), Vinícius, Kádár, Korhut – Dzsudzsák, Nagy Á., Gera (Pintér 85.), Gyurcsó (Kalmár 70.) –  Szalai. Gólszerző: André Silva (32.), C. Ronaldo (36., 65.).
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.