Hiába a jogerős ítélet...

...nem adta ki az állami cég Habonyék szerződéseit.
 
 

Hiába a jogerős ítélet...

...nem adta ki az állami cég Habonyék szerződéseit.
 
 
 
 
 

Hiába a jogerős ítélet...

...nem adta ki az állami cég Habonyék szerződéseit.

Jogerősen is pert nyert a Fővárosi Ítélőtáblán a Transparency International abban a perben, amelyet a Magyar Naranccsal együttműködve indított annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyiért hirdetett az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. a Habony Árpád tulajdonában álló Modern Media Group kiadványaiban – idézi fel a Magyar Narancs. Az elsőfokú után ugyanis a másodfokú bíróság is kimondta, hogy az EUF Zrt.-nek ki kell adnia azokat az adatokat és szerződéseket, melyekből kiderül, pontosan mennyi közpénzt költöttek el a Habony Árpádhoz tartozó Lokál-csoportnál.

A dokumentumok azonban nem érkeztek meg, pedig az  EUF Zrt.-nek április 12-éig lett volna lehetősége arra, hogy szabályosan teljesítve a bíróság döntésében foglaltakat, kiadja az adatokat – írják, hozzátéve: ehelyett folyamatosan halasztási kérelmekkel állt elő.

A Transparency International Magyarország május 11-én feljelentést tett a rendőrségen. Beadványukban a Btk. 220. paragrafusára hivatkoztak, amely szerint közérdekű adattal történő visszaélést valósít meg az, aki jogerős bírósági ítélet ellenére sem tesz eleget közlési kötelezettségének.

Egyébként már a múlt héten megtették elektronikus úton a feljelentést, ám azt a zuglói rendőrkapitányság nem találta meg – így a feljelentést végül személyesen, papíron benyújtva tették meg – teszi hozzá a Magyar Narancs.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.