Luxusberuházás a Hangvilla?

Számos, kritikus kérdést tett fel két képviselő a Hangvilla kapcsán a csütörtöki közgyűlésen a napirendek megtárgyalása előtt.
 
 

Luxusberuházás a Hangvilla?

Számos, kritikus kérdést tett fel két képviselő a Hangvilla kapcsán a csütörtöki közgyűlésen a napirendek megtárgyalása előtt.
 
 
 
 
 

Luxusberuházás a Hangvilla?

Számos, kritikus kérdést tett fel két képviselő a Hangvilla kapcsán a csütörtöki közgyűlésen a napirendek megtárgyalása előtt.

A polgármesterhez intézett interpellációt a Hangvilla kapcsán Forgóné Kelemen Judit. A Jobbik képviselője úgy véli, a projekt nem kis terhet ró a város ez évi és jövőbeni költségvetéseire úgy, hogy annak számait a szavazáskor nem ismerték. Kérdései arra irányultak, ez a luxusberuházás vajon mennyibe kerül majd az önkormányzatnak, honnan lesz erre forrás, azok az előzetes kötelezettségvállalások, melyeket a város ez idáig magára vállalt, hogyan befolyásolják majd a kötelező feladatok ellátását, illetve meddig feszíthető még a város költségvetése, adósságállománya és az itt élő emberek teherbíró képessége. Az is érdekelte, Porga Gyula aláírta-e már a vonatkozó szerződést.

Válaszában a polgármester kifejtette, Veszprém jelentős vagyoni gyarapodást ér el a megállapodás eredményeként és büszkék lehetünk majd rá, akárcsak a Veszprém Arénára. Emlékeztetett arra is, a kulturális intézményrendszerre fordított összeg nagy részét karbantartásra költik, pedig inkább kulturális rendezvényekre kellene. A Hangvilla városi tulajdonba kerülése szerinte magasabb szakmai színvonalat eredményez majd. Azt is elmondta, a szolgáltatási szerződést már aláírta, a másik kettő esetében pedig a partner hitelszerződése miatt majd februárban történik ez meg.

A választ Forgóné Kelemen Judit nem fogadta el, a közgyűlés viszont igen. A képviselő szerint ez még nem indokolja, hogy a város belefolyjon egy luxusberuházásba, majd emlékeztetett, 2021-re mintegy 1,5 milliárd költ majd erre a város.

Szintén a Hangvilla ügyében, de Brányi Máriától kérdezett Katanics Sándor. A képviselő érdeklődött, mi lesz a Swing-Swing által kötött korábbi szerződésekkel, bérlőkkel. Szólt arról is, információi szerint a Pannon Várszínház bérleti szerződését a tegnapi nap folyamán felbontotta a cég. Érdekelte az is, mi a valódi szerepe a VEMÉVSZER-nek a Hangvilla önkormányzati tulajdonba kerülése ügyében s mi a garancia arra, hogy tulajdonosként később nem válik esetleg megkerülhetetlenné, a jelenlegi hárommilliós törzstőkéből hogyan lesz 2012. január 31-én négyszázkétmillió Ft, hiszen a VEMÉVSZER és az önkormányzat „csak” 100-100 millióval szállt be.

Kérdezte továbbá, hogy a 2014. évi opciós jog hosszabbítási lehetőség nem kijátszása-e az öt évben maximált opciós jognak, hiszen azt ma 2016-ig lehet megkötni, a felek szándéka már most 2018-ra irányul-e, mi a garancia, hogy tehermentes üzletrészt tud az önkormányzat 2018-ban megvásárolni, s addig sem végrehajtás, sem felszámolási eljárás nem indul sem a Swing-Swing, sem a VEMÉVSZER ellen, illetőleg mi a garancia az önkormányzat vevői kötelezettségvállalásának fedezetére.

Érdekelte még, hogy milyen előtanulmány készült arra, hogy a szerződésben kikötött teremkihasználtságot az önkormányzat rentábilis rendezvényekkel biztosítani tudja, illetve, hogy ha a város 2018-tól 100 százalékos tulajdonos lesz, akkor a szolgáltatási szerződést miért 2021-ig köti a jelenlegi Swing-Swing tulajdonossal, hiszen arra a három évre már tulajdonképpen „önmagával szemben” vállal kötelezettséget a város.

Az alpolgármester válaszában felhívta a figyelmet, hogy a vonatkozó előterjesztésekben sok kérdésre van válasz, de az előírt határidőn belül, írásban válaszol majd Katanics Sándornak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.