A tervek elkészültek

Veszprém Városi Uszoda beruházásának látványterve hétfőn a városházán került bemutatásra.
 
 

A tervek elkészültek

Veszprém Városi Uszoda beruházásának látványterve hétfőn a városházán került bemutatásra.
 
 
 
 
 

A tervek elkészültek

Veszprém Városi Uszoda beruházásának látványterve hétfőn a városházán került bemutatásra.

Porga Gyula polgármester a tájékoztatójában elmondta, hogy a városban élők régi vágya teljesül azzal, ha Veszprémben megvalósul az uszoda beruházás. Az igények előzetesen is azt mutatják, hogy jelentős kihasználtsága lenne egy ilyen funkciójú létesítménynek.

Az Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmányt a város a saját költségén elkészítette és sok egyéb mellett kiválasztásra került az a építési terület, ahol a beruházás megvalósítható. A városban élők megkérdezését követően a döntéshozók a Veszprém Aréna melletti területet találták a legalkalmasabbnak. Ennek figyelembevételével készítették el a részletes megvalósítási tanulmányt, amelyet október 31-ig kell eljuttatniuk a Fejlesztési Minisztériumba.

A tervezők a sok környezeti szempont figyelembevételét követően egy központi medence – 50 x25 méteres- 10 pálya kialakítással, mellette egy bemelegítő medence – 25 x25 méteres-, valamint egy tanmedence – 25 x10,5 méteres – változó vízmélységgel megépítését javasolják. A felsorolt vízfelületek mellett kiegészítő medencék – gyermekmedence, hideg és meleg vizes merülő medence – kerül kialakításra. A beltéri medencék mellett megtervezésre került egy kültéri medence rész is, ami nyári időszakban növelheti az uszoda kihasználtságát. A tervek tartalmaznak egyéb más olyan elemeket, amelyek a szolgáltatásaival hozzájárulhatnak a fenntartási költségek csökkentéséhez.

Az uszodában 650 férőhelyes lelátó épül és ez mobil alkalmazással még 350 férőhellyel bővíthető. Növelik a létesítmény melletti parkolóhelyek számát és természetesen nélkülözhetetlen lesz a 8. számú, valamint a 82. számú főútra történő becsatlakozás biztosítása is. A keleti városrész ilyen irányú fejlesztése megteremti az alapját annak, hogy a jégcsarnok megépítésével egy sportcentrum legyen ezen a területen.

A költségek csökkentését szolgálhatják még a tetőn elhelyezett napelemek, az összegyűlő csapadékvíz hasznosítása, valamint a saját kút létesítése.

A beruházás várható költsége 7,9 milliárd forint. A kivitelezéshez szükséges közbeszerzési eljárások lefolytatása, valamint a tervezés, majd a kivitelezés és az üzembe helyezés hozzávetőleg 2-2,5 évet vesz igénybe.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.