Továbbjutott a Diósgyőr

Kiesett a Fradi és a Győr a labdarúgó Európa Ligából.
 
 

Továbbjutott a Diósgyőr

Kiesett a Fradi és a Győr a labdarúgó Európa Ligából.
 
 
 
 
 

Továbbjutott a Diósgyőr

Kiesett a Fradi és a Győr a labdarúgó Európa Ligából.

A Diósgyőr a csütörtöki, nyíregyházi visszavágón ugyan 2:1-re kikapott a bolgár Liteksz Lovecstől, ám az első mérkőzésen aratott 2:0-s sikerének köszönhetően bejutott a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába.

Nagy lendülettel kezdett a vendég együttes és az első percekben szinte saját kapujához szegezte a Diósgyőrt. A Ligakupa-győztes magyar csapat azonban Bacsa nagy helyzetével jelezte, hogy nem adja fel a támadások lehetőségeit. A folytatásban is a bolgárok akarata érvényesült, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, az Okukával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Gosztonyi helyezte a kapuba.

A fordulást követően is a bolgárok voltak a kezdeményezőbbek, de nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni a jól záró diósgyőri védők gyűrűjében. A vendégek végül a 80. percben találták meg a rést a magyar csapat hátsó alakzatán, Jordán góljával egyenlítettek, majd öt perccel később Okuka felesleges szabálytalankodása miatt büntetőből is eredményes volt a kolumbiai támadó. Az utolsó percekben a bolgár csapat a továbbjutásért rohamozott, de a Diósgyőr végül kihúzta újabb kapott gól nélkül.

Szivics Tomiszláv együttese a harmadik fordulóban - amelynek továbbjutói már a főtáblára kerülésért harcolhatnak - az orosz Krasznodarral találkozik. Az első mérkőzést hazai pályán játssza jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik.

x

A Ferencváros kettős vereséggel esett ki a második fordulóban a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében, miután a múlt heti, idegenbeli 1:0-s vereség után a csütörtöki, hazai visszavágón is kikapott, mégpedig 2:1-re a horvát HNK Rijekától.

A meccs elején a Ferencváros birtokolta többet a labdát, de igazi helyzetet nem tudott kidolgozni, majd a 20. percben jött a hidegzuhany: Mateos kezezése után büntetőt ítélt a játékvezető, az első meccsen szintén 11-esből eredményes Krstanovic pedig ezúttal sem hibázott. A hazaiak a folytatásban is csak elvétve voltak veszélyesek a kapura, a Rijeka pedig egy szöglet után megduplázta előnyét, kilátástalan helyzetbe hozva ezzel a zöld-fehéreket.

A szünet után Krstanovic kiállítását követően emberelőnyben futballozhatott a magyar csapat, s ezt sikerült is gólra váltania: a csereként beállt Böde által kiharcolt 11-est Ugrai értékesítette. A folytatásban az ATV.hu tudósítása szerint az FTC mindent megtett az egyenlítésért, de ez végül nem jött össze, így a Rijeka készülődhet a következő körre, a feröeri Vikingur elleni párharcra.

x

A bajnoki ezüstérmes Győr a csütörtöki visszavágón 1:0-ra nyert a svéd Göteborg vendégeként a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, azonban 3:1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

A házigazdák már a harmadik percben megszerezhették volna a vezetést, de Larsson szabadrúgása a kapufán csattant. A svéd együttes ezt követően is fölényben futballozott, de a helyzeteit nem tudta gólra váltani.

Az ATV.hu tudósítása szerint a fordulást követően is a svédek irányították a találkozót, ráadásul a félidő közepén a Győr Rudolf kiállítása miatt emberhátrányba került. Egy perccel később ugyanakkor Andric góljával vezetést szerzett Horváth Ferenc együttese, de ez a találat csak a szép búcsúra volt elég, ugyanis az eredmény már nem változott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.