Megnyilt a Bakony első bobpályája

A Sobri Jóska Kalandparkban az első nap bevételét a mentőkutyák megsegítésére szánták.
 
 

Megnyilt a Bakony első bobpályája

A Sobri Jóska Kalandparkban az első nap bevételét a mentőkutyák megsegítésére szánták.
 
 
 
 
 

Megnyilt a Bakony első bobpályája

A Sobri Jóska Kalandparkban az első nap bevételét a mentőkutyák megsegítésére szánták.

Közép-Európa legnagyobb kalandparkja több mint ötven játékkal hívja erőpróbára a játék és aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Bakony közepén, a kislődi Sobri Jóska Kalandparkban. A létesítmény nem véletlenül viseli az utolsó bakonyi betyár nevét. A játékos, csibészes világban a sokszor képességeink határait feszegető állomások között animátorok helyett betyárok kalauzolják a vendégeket.

Az első elkészült játékelem annak idején az erdei drótkötélpálya volt, a megszokottól eltérő terepviszonyok között, több méteres magasságban. Majd az évek során a tavat félszáz különleges játékkal építették körbe. Az elmúlt évek során a Sobri Jóska Kalandparkban a szórakozás egy új dimenzióját teremtették meg a tulajdonosok. Egy olyan helyet, ahol kortól függetlenül egy napra újra gyermekké válhatunk, mert mint vallják, a játék, nem lehet pusztán a gyermekek kiváltsága.

Nos, ez a mesevilág bővült tovább, amikor is a napokban átadták rendeltetésének a népszerű park legújabb atrakcióját: a Bakony első bobpályáját.

- Megépült a közel egy kilométer hosszú, húsz kocsival rendelkező pálya - hangzott el a megnyitó alkalmával tartott sajtótájékoztatón. - A létesítmény a legmodernebb technológiával készült, két spirál alakú dugóhúzón át siklnak végig a kis kocsik a festői szépségű, természetes bakonyi tájon. A fejlesztők a biztonságra is komoly hangsúlyt fektettek, több új biztonsági elemet építettek be a játékba.

A kalandpark vezetősége az új attrakció felavatásának napját a jótékonyság napjává nyilvánította. A bobpálya első napi bevételét ugyanis a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak ajánlották fel. Az adománnyal a speciális képességű mentőkutyák képzését és munkáját kívánják támogatni. Annak érdekében, hogy minél többen próbálják ki már az első napon az új játékot, 50 százalék kedvezményt adtak a bérletek árából.

Az avatóünnepségre meghívást kaptak a balatoni régió legkiválóbb mentőkutyái és persze gazdái, akik látványos bemutatót is tartottak. Az előzetes terveknek megfelelően az első lecsúszás végén a nemzeti színű szalagot a Veszprém megyei kutató-mentők híres labradorja, a gazdájával, Hirschl Jánossal, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetőjével érkező Báró szakította át.

A célbaérés után a mentőkutyák képességeiből is kaptak ízelítőt a vendégek. A kutató-mentők ugyanis különleges, s nagy sikert aratott bemutatóval készültek erre az alkalomra.

A jó hangulatú nap során a vendégek természetesen a többi atrakciót is kipróbálták, többek között a pálya mellett kialakított, háztáji állatokat bemutató állatsimogatót és a "nyúlvárost" is, amely rövid idő alatt a gyermekek kedvence lett.

A park vezetősége abban bízik, hogy a legújabb beruházás tovább növeli a nemzetközi színvonalú élménypark vonzerejét a közép-magyarországi turisztikai régióban. A fejlesztés nem áll meg, a bobpálya megnyitása után hamarosan újabb attrakciókkal és meglepetésekkel várják majd hazai és nemzetközi látogatókat.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.