Felkészültek a télre

Alvállalkozók bevonásával takarítják majd idén is a veszprémi utakat a téli időszakban.
 
 

Felkészültek a télre

Alvállalkozók bevonásával takarítják majd idén is a veszprémi utakat a téli időszakban.
 
 
 
 
 

Felkészültek a télre

Alvállalkozók bevonásával takarítják majd idén is a veszprémi utakat a téli időszakban.

Némedi Lajos alpolgármester sajtótájékoztatóján kiemelte, a közlekedés biztosításának fő felelőse a várossal kötött szerződés értelmében a Veszprém Közüzemi Szolgáltató Zrt., majd hozzátette, a tél a maga szépségeivel nehézségeket is okoz majd.

Horváth Zoltán, a VKSZ Zrt. városgazdálkodási igazgatója elmondta, a téli munkarend november 15-től március 15-ig tart náluk, de ha az időjárás indokolja, ettől természetesen eltérnek. A fő tömegközlekedési útvonalakon, mintegy 50 kilométeren hótolást végeznek, illetve só és bazaltzúzalék kiszórását is végzik, míg a 130 kilométernyi mellékutakon csak hótolással segítik a közlekedőket. Emellett több mint 100 ezer négyzetméter felületű járdát takarítanak majd, ide a törvényi előírások miatt csak bazaltzúzalékot szórhatnak. Fontos, hogy ez nem olvasztja majd a havat, csak érdesíti, így érdemes vigyázni, hiszen csúszós maradhat a járda.

Szólt arról is, a gépek átállítása folyamatban van, a technikai és személyi feltételeket alvállalkozók bevonásával biztosítják. Kérdésre válaszolva hozzátette, 5 nagy szóróautójuk és 8 járdatakarításra alkalmas gép, az alvállalkozók pedig még ugyanennyivel rendelkeznek, de szükség esetén, rendkívüli időjárási körülmények esetén további alvállalkozókat keresnek majd.

Horváth Zoltán hozzátette, a téli munkarend ideje alatt 24 órás telefonos ügyeletet tartanak, bejelentéseket a +36/20/98-48-988-as telefonszámon lehet tenni. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a szóróanyagot tároló edényeket a héten helyezik ki, de ezt nem a lakosság, hanem az úttisztító autóik számára. Kovács Zoltán, a városüzemeltetési iroda vezetője pedig hangsúlyozta, a családi házak előtti részeken az ott lakóknak, a tömbházak körül és az odavezető úton pedig a társasházak feladata a hó eltakarítása.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.