Egészalakos szobrot kapott Albert Flórián

A Fradi egykori csatárjának emlékműve az új stadion főbejárata előtt áll.
 
 

Egészalakos szobrot kapott Albert Flórián

A Fradi egykori csatárjának emlékműve az új stadion főbejárata előtt áll.
 
 
 
 
 

Egészalakos szobrot kapott Albert Flórián

A Fradi egykori csatárjának emlékműve az új stadion főbejárata előtt áll.

A szobor a Fradi-pálya bejáratánál áll. A 2011-ben elhunyt legendás focista lánya elmondta: édesapja és a stadion szinte összenőttek.

- Közel ötven évig ennek a Ferencvárosi Torna Clubnak, az ő második családjának a tagja volt. Ötven éven keresztül szinte alig volt olyan nap, hogy ő ne látogatott volna ide - emlékezett Albert Magdolna.

Az avatásra sok egykori csapattárs is eljött, ott voltak a klub vezetésének tagjai, sőt, még a főpolgármester is feltűnt a vendégek között.

Simicskó István szerint a szobor nem csak emlékeztet, üzenete is van.

- Nyilván ezzel szeretne üzenni a Ferencváros a fiatalok felé, hogy nőjenek fel a fiataljaink a feladathoz, amit az elődök elvégeztek, akár az Aranycsapat, akár Albert Flóri generációja, hiszen mindannyian szeretnénk, ha a magyar futball sikeres lenne - mondta a sportért felelős államtitkár.

Az ezüstcipős Nyilasi Tibornak egyik példaképe Albert Flórián.

- Nagyon tetszik a szobor, a stadionnal együtt. És rögtön, ahogy megláttam, millió emlék jutott eszembe Flóri bácsiról, hiszen gyerekkorom példaképe volt, és büszkén mesélhetem, hogy életem nagy részét testközelben tölthettem mellette, vele - nyilatkozta az egykori válogatott labdarúgó.

Albert Flórián 1959-től 1974-ig focizott a Fradiban, ez alatt az idő alatt 256 gólt szerzett, és ő volt az egyetlen magyar aranylabdás válogatott.

- A stadion előtt most már két szobor áll. A húszas évekből, a klub alapítójára emlékező szobor és Flóri bácsi, és mint két angyal, vigyáznak itt a klubunkra - vélekedett Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

A szoboravatás után az ATV.hu tudóssítása szerint megnyílt a Fradi-múzeum, ahol régi mezekkel, érmekkel, bajnoki kupákkal mutatják be a klub történetét.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.