NAVajon ki itt a korrupt meg a hazudós?

Lassan oszlik a köd a magyarországi korrupciós NAVbotrány körül...
 
 

NAVajon ki itt a korrupt meg a hazudós?

Lassan oszlik a köd a magyarországi korrupciós NAVbotrány körül...
 
 
 
 
 

NAVajon ki itt a korrupt meg a hazudós?

Lassan oszlik a köd a magyarországi korrupciós NAVbotrány körül...

Egy huszárvágással egyszer csak előkerült az USA-ból kitiltott NAV elnöke. A szervezet vezetője, ahol a mi adóforintjainkból leginkább a mi adónkat hajtják be, hogy így meglett. Na nem mindenkinek, csak az egyik kormányközeli lapnak. NAVajon mindezek után ki veszi komolyan ezt az egészet?

Apacsok? Irokézek? NAVahók!

A magyar lop, csal és hazudik. Ha nem így lenne, nem kellene olyan adóhatóság, ahol 21 ezer ember azon dolgozik, hogy elkapja a kisembereket. Tessék csak kiszámolni, hány magyar adózóra, pláne hány még meglévő vállalkozásra jut egy revizor, de elárulhatjuk: nem túl hosszúak ám ezek a kisvonatok.

Az sem mindegy nyilván, hogy egy ekkora és ilyen fontos szervezetet ki vezet. Vida Ildikó Orbán feleségének osztálytársa volt - hiába, a NAV-ot nem lehet ám akármilyen jöttment külsősre bízni.

Minden jól is ment. A revizorok dolgoztak, nem is akárhogy. Mert hát micsoda elkötelezettség kell ahhoz, hogy egy adóellenőrként dolgozó hölgy széttegye a lábát, megvizsgáltassa magát egy nőgyógyásszal, aztán újra bekopogjon, mert nem kapott számlát, és már büntessen is. Pedig ilyet is lehetett hallani. És az az ellenőr megvan, aki magára varratott egy tetoválást, hogy utána megbüntethesse a szalont?

Ez nyilván a jéghegy csúcsa, a Rumcájszot megszégyenítő magyar vállalkozók ellen minden eszközt be kell vetni, és a NAV dolgozott is, futott a szekér, nyögött a nép, gyűltek az adók, a büntik. Aztán Ildikó hirtelen eltűnt.

NAVajon hová tűnt?

Kínos kérdés ez. Mert ki az a hülye, aki elhiszi, hogy a kitiltási botrány kipattanása után hirtelen egyszer csak elrohant szabadságra, annyira, hogy az RTL csak a bécsi reptéren érte utol? Persze nem szerencsés bent hagyni szabadságot, meg hát pihenni mindenkinek kell, még az elnök asszonynak is. Ez tudott. Ráadásul annyira áttetsző, hogy még a Magyar Nemzet, ahol a hetekig tartó eltűnésből az elnök egyszer csak előkerülve találta magát, még ez nem pont ellenzéki lap is kénytelen volt megkérdezni, hogy hát nem lett volna-e szerencsésebb hamarabb előkerülni. Mire ő azt találta mondani, hogy bizony, de ez az aljas támadás annyira megrendítette, hogy csak mos jutott el idáig.

NAVajon ki jelent most fel mindenkit?

Pedig ugyanebben az interjúban elismerte - a kitiltás mellett - azt is, hogy ki kell állnia és megvédenie a NAV-ot, a kollégáit és magát. Persze semmiképpen sem a szabadsága terhére, és picit sem megrendülve, hanem így előkerülve, acélosan.

Na persze, nem mindenkinek került ám elő, keresték volna még jó páran, a nemzetes interjú után, de hát nekik már nem lett meg. Ha újságírók voltak, azért, ha politikusok, azért.

Sajtóhírek szerint viszont lesznek majd nagy feljelentések, és persze vizsgálat is. Ő maga vizsgálja ki saját magát - azt talán említettem már, hogy nem lehet mindent akármilyen jöttmentekre bízni. Gondolom az önellenőrzés szentségét ezek után az adózóknál is bevezetik majd.

Ha olyan hamar végeznek most is, mint a Horváth András-féle zöld dossziéval, amikor is egy röpke hétvége alatt a teljes NAV-ot átvilágították, hipp-hopp lerázva magukról a milliárdos korrupciós vádakat, akkor erre talán kevesebbet kell majd várni, mint a hőn áhított előkerülésre.

Apropó, látta valaki mostanában Hováth Andrást? Csak mert ő aztán tényleg eltűnt, a Stop.hu cikke szerint talán még Vida Ildikónál is jobban.

A megkerülős interjúban egyébként Vida leszögezte: nem vagyunk korruptak. Mármint hogy ők ott a NAV-nál. Lehet, hogy már át is vizsgálta magát, csak szerénységében egyelőre nem említette?

NAVajon ki hazudott?

A jelek szerint azért a szavahihetőség vékony vászna máris felfeslett, jelesül, vagy a NAV elnöke, vagy a kormány egyes tagjai hazudni tűnnek arról, hogy utóbbiak tudtak-e a kitiltásról.

Egyik lehetőség jobb, mint a másik. Vagy azok az emberek hazudtak, akik egy szűk kétharmad megbízásából vetnek ki ránk egyre viccesebb adókat, vagy az, akinek a vezetése alatt egy szűk kétharmad megbízásából megbízottak hajtják be ezeket.

Na de hogy ki veszi ezek után komolyan bármelyiküket is? NAVajon ki?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.