A jobb helyzetkihasználás döntött

Nagy lehetőséget szalasztott el a veszprémi futsalcsapat a bajnoki rangadón.
 
 

A jobb helyzetkihasználás döntött

Nagy lehetőséget szalasztott el a veszprémi futsalcsapat a bajnoki rangadón.
 
 
 
 
 

A jobb helyzetkihasználás döntött

Nagy lehetőséget szalasztott el a veszprémi futsalcsapat a bajnoki rangadón.

A futsal NB I. tizedik ("tavaszi" első) fordulójában a lista élén álló győri Rába ETO együttese látogatott a második helyen tanyázó veszprémiekhez. A találkozó rangjának megfelelő módon szinte teljesen megtelt a Március 15-e úti csarnok, ahol nagyszerű hangulat fogadta a pályára lépő csapatokat.

Óvatos, tapogatódzó játékkal kezdődött a a bajnoki cím (!) sorsa szempontjából nagyjelentőségű összecsapás. Fokozatosan a rutinosabb, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező zöld-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést és eleinte távoli lövésekkel veszélyeztették az időnként labdát vesztő bakonyiakat. A sorozatos vendég akciók (és helyzetek...) után a 15. percben Lódi ügyes akció végén vezetést is szerzett a spanyol idegenlégiósokkal tűzdelt vendégeknek, 1:0. Ebben a játékrészben egyértelműen jobb volt a győri gárda.

Fordulás után alaposan megváltozott a küzdelem képe. (Ebben nyilván annak is szerepe volt, hogy ekkor Madarász edző már bevetette az első félidőben kisebb sérülés miatt nélkülözött Finta Pétert is.) Ennek ellenére tovább nőtt a vendég előny: a válogatott erőssége, Dróth egy villámgyors ellenakció végén Reveland lábai között gurította a hálóba, 0:2. Úgy tűnt elúszott a meccs, azonban - a szépszámú közönség lelkes buzdítása közepette - Tatai egy ügyes befordulás után közelről szépített, 1:2. Két perccel később már egyenlítést ünnepelt a lelátók népe: ekkor Boromisza Gábor talált a hálóba, 2:2.

Fokozódtak az izgalmak, amihez az is hozzájárult, hogy a játékvezetők néha nem álltak a feladatuk magaslatán. A mérkőzés döntő szakasza a harmincadik perc után jött el, ekkor emberelőnyben adogathatott a veszprémi együttes. A ritka ellenakciók egyike végén szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. A rutinos Dróth lövése az egyik védőn megpattanva a tehetetlen Reveland mellett a hálóba vágódott, 2:3. Az utolsó percekben kapusukat lehozva támadtak - s dolgoztak ki helyzeteket... - a veszprémiek, de a szenzációsan védő győri kapus (időnként szerencsével) minden hárított.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I, 10. forduló: 1. FCV – Rába ETO 2:3 (0:1). Veszprém, ezer néző. V.: Kovács G. (Baghy, Stumpf). FCV: Reveland – Németh P., Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Bényi, Boromisza D., Tar, Vas, Finta. Edző: Madarász János. Rába ETO: Balázs – Harnisch, Lódi, Dróth, Palomeque. Csere: Solano, Püspök, Bognár, Gorjánácz, Dürgő, Hegyesi, Temesi, Matkovics. Edző: Jordi Illa Solé.

Gólszerzők: Tatai (26.), Boromisza G. (27.), illetve Lódi (15.), Dróth (25., 33.). Piros lap: Palomeque (32.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.