Nagy csatába bonyolódtak a kosarasok

Nem adta olcsón a bőrét a veszprémi kosárcsapat a listavezető otthonában, akár meglepetést is okozhatott volna...
 
 

Nagy csatába bonyolódtak a kosarasok

Nem adta olcsón a bőrét a veszprémi kosárcsapat a listavezető otthonában, akár meglepetést is okozhatott volna...
 
 
 
 
 

Nagy csatába bonyolódtak a kosarasok

Nem adta olcsón a bőrét a veszprémi kosárcsapat a listavezető otthonában, akár meglepetést is okozhatott volna...

A tabellán negyedik helyen álló – több labdát és lepattanót szerző – bakonyiak kezdtek valamivel jobban, s ha Szabó Tibor nem ront el egy zsákolást, szebben is festhetett volna a nyitó szakasz, 2:4. Az esélyesebb rivális kisvártatva fordított, de a harcosabb énjüket mutató egyetemisták nem akartak leszakadni 10:9. A vendégeknél ekkor mindenki beletett valamit a közösbe, negatívumként csak az róható fel, hogy Tömösváry Máté a palánkok alatt egyeduralkodó volt, a centert ritkán lehetett megállítani szabályos eszközökkel. Később is felváltva találtak be a felek (13:13), s csupán Faragó Péter zsenialitásának volt köszönhető, hogy a bonyhádiak a negyed végére valamelyest megléptek.

Petőfi Áron edző tanítványai a folytatásban jelezték, hogy továbbra is kellemetlen ellenfelek maradnának. Sőt, Szabó duplájával át is vették a vezetést, 24:26. Jól tartották magukat Novák Patrikék, de mert a hazaiak ráerősítettek a lepattanók szedésére, előbb 32:28-ra, majd néhány perc múlva 38:31-re húztak el. Az eredmény alakulásában közrejátszott, hogy az ijedtségüket levetkőzött veszprémiek ebben az időszakban labdákat adtak el és büntetőket hagytak ki. A játék ezután is lüktetett. Ezzel főként a nézők jártak jól: 42:33-nál kezdett kidomborodni az otthonukban veretlen Tolna-megyeiek tudásbeli fölénye, hogy aztán 42:39-nél Morgen-trénernek időt kelljen kérni. A nagyszünetig a hazaiak „felhúzták” magukat (46:39), a pontszerzésben addig nem jeleskedett Tömösváry felzárkózott Faragó mellé. Sajnos a veszprémiek védekezése nem volt az igazi – noha eddig idén masszívnak tűnt –, az első félidőben majd’ félszáz pontot kaptak, 48:40.

Fordulást követően Vertetics Ádám talált be távolról. (Az irányító az egész mérkőzésen remekelt, jól összpontosított, ami azért is dicséretes, mert minap vesztette el az édesanyját.) A vetélytárs a folytatásban tovább gyorsított a tempón (55:45), amit a technikai hibákat vétő egyetemisták nem tudtak lereagálni, 60:47. Aztán Kámán Tamásék egyik pillanatról a másikra feltámadtak, s egy 11:2-es "rohammal" feljöttek 62:58-ra, így ismét nyílt lett az összecsapás. Ám mikor már csak egy lépés hiányzott a vendéglátók utoléréséhez, megremegtek a kezek, a hazaiak pedig triplákkal büntettek, 74:64.

Szabó büntetői és a jól játszó Fekete Csaba pontjai után 74:68-at mutatott az eredményjelző-tábla, de mert a vendégek gyengén céloztak távolról és néha rosszul passzoltak az utolsó szakaszban, a technikailag és fizikailag jól felkészített ellenfél megint megugrott, 81:72. Hatpontos bonyhádi előnynél az ütközet legjobbja, a szinte hibátlanul célzó Faragó kézbe vette az irányítást, így Nagy Róbertéknak a klub honlapjának tudósítása szerint nem volt esélyük a fordításra, de a további felzárkózásra sem.

Jegyzőkönyv. Metal-Work Bonyhádi KSE – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 99:86 (20:15, 28:25, 26:24, 25:22). Bonyhád, 300 néző. V.: Gelencsér, Lövész, Mintál. Veszprém: Nagy 5/3, Novák B. 2, Kámán 21, Sipos 6, Szabó 10. Csere: Vertetics 19/6, Fekete 13/9, Novák P. 10/6, Kováts. Vezetőedző: Petőfi Áron. A hazaiak legjobb dobói: Faragó 28/9, Lukács 20/12, Illés 18/6.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.