Ha hosszabbítás, akkor diadal?!

Sorsdöntő összecsapást nyert meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B nyugati-csoportjának legutóbbi fordulójában.
 
 

Ha hosszabbítás, akkor diadal?!

Sorsdöntő összecsapást nyert meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B nyugati-csoportjának legutóbbi fordulójában.
 
 
 
 
 

Ha hosszabbítás, akkor diadal?!

Sorsdöntő összecsapást nyert meg a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a kosárlabda NB I/B nyugati-csoportjának legutóbbi fordulójában.

Idegesen kezdtek a veszprémi egyetemisták, labdákat adtak el és pontatlanul céloztak, mi több, serényen gyűjtötték a személyi hibákat. Emiatt (is) az otthonában esélyesebb pápaiak ragadták magukhoz az irányítást, 4:0. Mindkét csapaton érződött a tét súlya, az ellenfél is hozott rossz döntéseket, de nem annyit, mint a gazdátlan passzokat akkor futószalagon termelő, a sérült Vertetics Ádámot nélkülöző vendégek, 8:2. Nehezen tértek magukhoz Nagy Róberték, gyenge százalékkal tüzeltek, miközben a másik oldal lábra kapott, 14:2. Érezhették a vendégek, hogy ilyen gólszegény teljesítménnyel nem nyerhetnek – az első tíz dobásukból egy volt jó –, hogy aztán Kámán egy duplával, Fekete pedig egy triplával kapcsolódjon be a játékba, 16:9. A riadó nem tartott sokáig. A Szanati és Keresztes megmozdulásaira építő vetélytárs kisvártatva ismét megnyugtató előnybe került, 19:9.

A pápaiak az újabb tíz perc elején megint látótávolságon belül voltak, köszönhetően Puszta és Blaskovits pontjainak, illetve a labda- és lepattanó-szerzéseknek, 22:18. Ebben az időszakban Kutasiék gépezetében akadoztak a fogaskerekek. A veszprémiek a hárompontos kísérleteikre eztán sem lehettek büszkék, de így is átvették a vezetést, kihasználva a házigazdák leblokkolását, 22:23. Szabóék védekezése úgy feljavult, hogy a rivális több mint négy percig eredménytelenül támadott. A szoros állás következtében Vajda-edző tanítványai 28:28 után észhez tértek, s megint komolyabb differenciát harcoltak ki, 36:28. A bakonyiak dobóformája hiába javult fel, még mindig sok volt a hiba (távolról alig találtak be), amit Henrikék kihasználtak és tíz pont körülire tornászták fel a különbséget.

Fordulás után jobban „rajtoltak” a vendégek, ám mielőtt a híveik elkezdhettek volna reménykedni, egy hazai tripla lehűtötte őket, 42:32. Feketéék mind nagyobb elszántsággal vetették magukat a küzdelembe, a produkciójuk kezdett felfelé ívelő formát mutatni, s a védekezésük is feszesebb lett. Így egyre közelebb értek a – labdaelszórásban már az egyetemistákon is túltett – hazaiakhoz, 42:36. Szerencsére Pusztában ismét dolgozott a bizonyítási vágy, ami átragadt Blaskovitsra is, Kámán pedig hozta a szokásos, magas színvonalú kosárlabdáját. Az ex-válogatott hármasával újra vezettek a bakonyiak, 44:47. A folytatásban hol az egyik, hol a másik csapat került előnybe, a megyei rangadó ily’ módon fordulatos és izgalmas csata lett, 49:49, 52:51, 52:54.

Minimális hazai vezetéssel indult a negyedik játékrész. Szabó hamar megfordította az állást, de utána megremegtek a veszprémi kezek: a távoli próbálkozások elkerülték a gyűrűt, 62:56. Néhány néző 69:61-nél már temette a veszprémieket, gondolván arra, hogy a felzárkózások sok erőt kivettek a keretből. Három perccel a vége előtt 71:66-ra ment az ellenfél, egy perc múlva már csak 71:68-ra. A hajrában egyfajta dobópárbaj indult, a pápaiak hol kettő, hol négy ponttal húztak el, de az utolsó pillanatban Kámán bedobott egy triplát, így hátrányukat ledolgozva jöhetett a hosszabbítás, 77:77.

A túlórában a tíz lepattanóig jutott Kámán 82:82-nél kipontozódott. Ám ez nem zavarta meg a társait, akik eztán a VESC honlapjának tudósítása szerint már nem kaptak, csak dobtak kosarakat. Ezáltal mindkét klubnak tíz-kilencre módosult a győzelmi-vereség mutatója.

Jegyzőkönyv. Motax-Concordia KC Pápa – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 82:87 (22:14, 17:14, 16:26, 22:23, 5:10). Pápa, 200 néző. V.: Török, Bognár, Tóth. Pápa: Szanati 17, Horváth 3, Perák, Henrik 17/9, Keresztes 10. Csere: Kutasi 10, Sömenek 17/6, Ács, Hadnagy 8/6. Edző: Vajda József. Veszprém: Nagy R., Puszta 24/6, Novák 2, Kámán 22/9, Szabó 9. Csere: Gáll 12/6, Fekete 8/6, Blaskovits 8, Kováts 2, Oltárczy. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.