Prevenciós programzáró

A résztvevő iskolák és a segítő szervezetek képviselői oklevelet vehettek át.
 
 

Prevenciós programzáró

A résztvevő iskolák és a segítő szervezetek képviselői oklevelet vehettek át.
 
 
 
 
 

Prevenciós programzáró

A résztvevő iskolák és a segítő szervezetek képviselői oklevelet vehettek át.

A diákok korábbi sportrendezvénye után a drogprevenciót fél éven át ingyen megtartó szakembereknek is programzáró ünnepséget rendezett az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület.

A Hangvilla kamaratermében megtartott eseményt Porga Gyula, veszprémi polgármester nyitotta meg. Beszédében kiemelte: az 1993-ban létrejött szervezet drogmegelőző tevékenysége egyre fontosabb szerepet tölt be a város és térsége életében. A Drogambulancia munkatársai évről évre egyre többet tesznek a prevencióért. A feladat akkora, hogy a kiváló teljesítmény érdekében meg kell találni hozzá a segítő partnereket.

A (közismert nevén) Drogambulancia igazgatója, dr. Virányi Judit köszöntőjében elmondta: nem volt egyszerű eleget tenni a tavalytól kötelezően előírt akkreditációs feltételeknek, ám az intézmény sikerrel vette valamennyi akadályt.

Ezt követően jött létre az a drogprevenciós program, amiben négy veszprémi oktatási intézmény – (Báthory, Deák, Jendrassik-Venesz és Medgyaszay) – 13-16 éves korú tanulói vettek részt. A mintegy 200 körüli diáknak összesen 30 alkalommal tartottak interaktív, kiscsoportos foglalkozást kollégáik, valamint a segítő szervezetek, a megyei és városi rendőrség, és a népegészségügy munkatársai.

Az igazgatónő hangsúlyozta: az októbertől márciusig tartó prevenciós előadások mindegyikén érdeklődőek és aktívak voltak a fiatalok.

Beszédét követően a résztvevő iskolák és a segítő szervezetek képviselői oklevelet vehettek át, majd meghallgatták Tari Annamária pszichoanalítikus szakmai, illetve a dumaszínházas Felméri Péter humoros előadását.

TTM

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.