Ügyfeleit és társait egyaránt becsapta

Több mázsa fát fizettettek ki, mint amennyit leszállítottak.
 
 

Ügyfeleit és társait egyaránt becsapta

Több mázsa fát fizettettek ki, mint amennyit leszállítottak.
 
 
 
 
 

Ügyfeleit és társait egyaránt becsapta

Több mázsa fát fizettettek ki, mint amennyit leszállítottak.

Egy 80 éves papkeszi lakos feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen, akik csütörtök reggel a háza udvarára lepakoltak körülbelül 20 mázsa fát, de 60 mázsa fa értékét fizettették ki vele. A helyszínre irányított járőröknek szerencsére meg tudta mondani a fát szállító tehergépkocsi rendszámát. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyelete azonnal kiadta a rádiókörözvényt a gépjármű feltartóztatásra. A veszprémi járőrök a Budapesti úton megállítottak egy fehér színű teherautót és intézkedés alá vonták annak utasait. Ennek során megállapították, hogy a három sajószentpéteri férfi az, aki a házalással elkövetett csalással gyanúsítható, ezért átadták őket balatonalmádi kollégáiknak.

Az előállított személyek közül egy 31 éves férfi felfogadott gépkocsivezető volt, mert csak ő rendelkezett a járműre érvényes vezetői engedéllyel. Az üzleti tevékenység finanszírozója egy 18 éves fiatalember volt, ő ruházott be a lepsényi Tüzépnél vásárolt fára, amellyel házalni indultak a környékre. A társaság harmadik tagja, egy 28 éves, távoli rokon vállalta magára az üzletkötő szerepét, ő kezelte a pénzt is.

Az 1.900.- Ft/q áron vett fát 12.000.- Ft/m³ áron adták tovább. Többször fordultak a telephely és vásárlóik között, így üzletet kötöttek még Lepsényben és Márkón is. Utóbbi településről visszatérve akadtak fenn a rendőri ellenőrzésen.

A kihallgatások során kiderült, hogy a csalásokat nem összehangoltan követték el, a vevőkkel tárgyaló 28 éves rokon társait is becsapta, oly módon, hogy csak a felét vallotta be azoknak az összegnek, melyeket a vevőktől elkért. A büntetőeljárás során lefoglalt pénz biztosítani fogja a sértettek számára káruk megtérítését.

Csalás miatt a Balatonalmádi Rendőrkapitányság indított az ügyben eljárást. Az ügy egyetlen gyanúsítottja szabadlábon védekezhet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.