Döntetlent harcolt ki Párizsban a Veszprém

Ikszelt a Veszprém a PSG-vel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a párharc vasárnapi első mérkőzésén.
 
 

Döntetlent harcolt ki Párizsban a Veszprém

Ikszelt a Veszprém a PSG-vel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a párharc vasárnapi első mérkőzésén.
 
 
 
 
 

Döntetlent harcolt ki Párizsban a Veszprém

Ikszelt a Veszprém a PSG-vel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a párharc vasárnapi első mérkőzésén.

A két csapat tavaly is a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott a négyes döntőbe. Ezúttal is jórészt irányította a mérkőzést, de a végére kissé elbizonytalanodott, a franciák pedig némi szerencsével a végső dudaszó pillanatában egyenlítettek.

A magyar együttes az első félidőben gyakorlatilag végig vezetett, jól vészelte át az emberhátrányos helyzeteket, és nem jött zavarba a rohanósabb időszakokban sem. Húsz percig sajátos forgatókönyv szerint zajlott a játék, ötpercenként két gól volt a veszprémiek előnye: előbb 1:3-ra, majd 2:5-re, 4:6-ra és 7:9-re alakult az állás.

Az utolsó tíz percben változott a helyzet, többször háromgólos különbség is kialakult, sőt 9:12-nél a négyért is támadhatott a magyar csapat, de Ugalde nagy helyzetben hibázott, a szünetig pedig eggyel közelebb zárkózott a PSG. A francia csapatból ebben a játékrészben csak az öt gólig jutó dán Mikkel Hansen tudott némi zavart okozni a veszprémi védelemben, illetve Abalo labdaszerzéseire kellett odafigyelni.

A kapuban Mikler jobb teljesítményt nyújtott, mint a túloldalon az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Omeyer, míg a mezőnyben nagyon hasznosan játszott Nagy László, aki kézsérülése ellenére vállalta a játékot.

Pihenő után hasonlóan folytatódott a játék, majd a párizsiak 16:17-nél egy gólra zárkóztak fel. Öt perccel később viszont már öt találatnyi volt a Veszprém előnye, köszönhetően a nagyon hatékony védekezésnek és a leindításokból szerzett gyors góloknak. Ezután a hazaiak percei következtek, sorozatban három gólt lőttek, de 19:21-nél Ilic is betalált, akárcsak 21:22-nél.

A két gól nagyon fontos volt az ekkorra támadásban elbizonytalanodó veszprémieknek, akik ezután leindításból is betaláltak. 21:24 után nem sokkal viszont megint csak egy gólra csökkent az előny. Az utolsó fél perc magyar támadással kezdődött, passzívnál lőni kellett, de Nagy inkább passzolt, a franciák pedig megszerezték a labdát, s az utolsó másodpercben Abalo egyenlített a Sport24.hu tudósítása szerint.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: PSG Handball – MKB-MVM Veszprém 24:24 (10:12). Párizs, 2800 néző. V.: Horacek, Novotny (csehek). PSG: Omeyer – Abalo 4, Barcahet 1, Vori 1, Narcisse 2, M. Hansen 8 (2), Honrubia, Csere: N'diaye, Gojun, Gunnarsson, Kopjlar, Accanmbray 5, M’tima 3. Edző: Philippe Gardent. Veszprém: Mikler – Gulyás 3, Sulic 2, Nagy L. 3, Schuch, Terzic, Rodriguez. Csere: Alilovic (kapus), Ilics 8 (2), Ugalde, Iváncsik G. 4, Nilsson, Lékai, Zeitz 1, Marguc 2, Ruesga 1. Edző: Carlos Ortega.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 1:3. 9. p.: 2:5. 17. p.: 6:6. 20. p.: 7:9. 23. p.: 8:11. 36. p.: 13:15. 42. p.: 16:17. 47. p.: 16:21. 53. p.: 19:21. 57. p.: 21:22.

A visszavágó jövő vasárnap lesz Veszprémben.

A többi eredmény: PPD Zagreb (horvát) – Barcelona 23:25 (10:14), Vardar Szkopje (macedón) – Kielce (lengyel) 20:22 (11:11), Mol-Pick Szeged – THW Kiel (német) 31:29 (17:15).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.