A vége volt az igazi...

A középházi rájátszás nyitó fordulójából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kettős győzelemmel jutott be a másodosztályú kosárlabda-bajnokság tizenkét legjobb együttese közé.
 
 

A vége volt az igazi...

A középházi rájátszás nyitó fordulójából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kettős győzelemmel jutott be a másodosztályú kosárlabda-bajnokság tizenkét legjobb együttese közé.
 
 
 
 
 

A vége volt az igazi...

A középházi rájátszás nyitó fordulójából a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kettős győzelemmel jutott be a másodosztályú kosárlabda-bajnokság tizenkét legjobb együttese közé.

A hazaiak kedvező helyzetből várhatták a visszavágót, lévén, a múlt héten idegenben is nyertek, 71:79. Ugyanakkor óvatosságra intette őket, hogy Gáll fájó bokával vállalta a játékot, s Oltárczy térdsérülése sem jött rendbe. Az irányító éppúgy civilben figyelte a melegítő társait, mint Blaskovits, akinek az egyik hétközi tréningen törött el a singcsontja. A begipszelt kezű tehetségnek ilyenformán befejeződött a szezon. Aztán a napokban Kámán Tamásnak is meghúzódott az Achilles-ina. Mint utóbb kiderült, az egyetemisták mindvégig nélkülözték korábbi válogatott csapatkapitányukat.

Sok hibával indult az összecsapás, a csapatok futószalagon gyártották a hibákat. Ennek okán hektikus volt a – kevés néző miatt némiképp hangulattalan – csata: hol a veszprémiek, hol az egriek vezettek: 4:5, 10:5, 11:12. Az ismét főként távolról próbálkozó főiskolások megérezték, hogy a találkozón lehet keresnivalójuk, hiszen a veszprémiek a pompás megoldások után hajmeresztő bakikat vétettek, 15:15. A jó napot kifogott Vertetics Ádámot a második negyedben is csak elvétve tudták szabályos eszközökkel megállítani. Szerencsére a karmesternek nem remegett meg a keze a büntetődobásoknál, 31:27. Csakhogy az előny nem akart hízni, mert a Heves-megyeiek akkortájt jó százalékkal dobták a hárompontosokat. Így idővel megint átvették a vezetést, 31:33. Nem találták a helyüket a hazaiak, a ritmusra is ritkán leltek rá. Bosszankodtak is a nézők a rossz passzok láttán, 35:35. Végül a bakonyiak kétpontos előnnyel vonultak nagyszünetre, 37:35.

Fordulás után ötpontos lett a különbség, ám csak rövid időre, mert a „keleti-nyolcadik” Tóth tripláival sokadszorra fordított az álláson, 42:44. Mivel a vendéglátókból hiányzott a harci tűz, a szurkolók ébresztőt kiabáltak, igaz, biztatásuk csupán arra volt elég, hogy a helyi kedvencek pillanatokra visszavegyék a vezetést, 48:46, majd 48:49. Időnként úgy tűnt, mintha a „nyugati-ötödik” már a párharc végét várná, tettek-vettek ugyan, ám képtelenek voltak átlendülni a holtponton. A záró felvonás kimaradt helyzetekkel folytatódott, nem volt éppenséggel baj, hogy az addig „one man show”-t előadó Tóth a vendégpadról figyelte a történéseket. A hazaiak 62:59-re „elhúztak”, de csak percekig voltak előnyben, 62:64. Ezután végre úgy tüsténkedtek Pusztáék, ahogy azt a nagyérdemű előzetesen várta. A mérkőzés hátralévő részében sikerült a hívek kedvében járni, így nem forgott veszélyben a továbbjutás, 73:67. A végére meg is jött a drukkerek hangja, akik segítségével a hajrában a klub honlapjának a tudósítása szerint megnyugtató lett a gárdák közötti differencia.

Jegyzőkönyv. HOYA-PEV – EKF-Eger-KOK SE 84:72 (25:22, 12:13, 21:21, 26:16). Veszprém, 250 néző. V.: Horváth, Török, Németh. Pannon Egyetem: Vertetics 22/3, Puszta 20/9, Kováts 3/3, Sipos, Szabó 24. Csere: Nagy 6, Fekete 8, Novák, Gáll, Szeifert 1. Edző: Mérész Csaba. Eger: Máté 10/6, Klepej 4, Csabák 4, Nemes 6/6, Varga 6. Csere: Kis 3/3, Pongrácz 4/3, Tóth 27/15, Jakab 8/6, Frey. Edző: Váczi Péter.

Szabó Tiborék a rájátszás jövő héten kezdődő, második körében a Falco KC Szombathely II.-vel mérik össze az erejüket. A vasiak a másik ágon – összesítésben – a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-t múlták felül (167:152).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.