A szezon talán legjobb futamát rendezték Mogyoródon

Szenzációs futamon Ferrari győzelem született a Hungaroringen.
 
 

A szezon talán legjobb futamát rendezték Mogyoródon

Szenzációs futamon Ferrari győzelem született a Hungaroringen.
 
 
 
 
 

A szezon talán legjobb futamát rendezték Mogyoródon

Szenzációs futamon Ferrari győzelem született a Hungaroringen.

A Forma-1-es versenysorozat 30. Magyar Nagydíjának rajtja előtt Jules Bianchira emlékezett a mezőny. Lehet, hogy ez zavarta meg Felipe Massát, aki a felvezető kör után rossz helyre állt a rajtrácson, ezért plusz egy kört mentek a pilóták.

A pole pozícióból induló Lewis Hamilton beragadt, a két Ferrari tökételes kapta el a startot. Sebastian Vettel vezetett Kimi Raikkönen előtt. A brit pilóta az első kör közben ki is csúszott, rögtön a 10. helyen találta magát.

A maranellói istálló pilótái egyre jobban elléptek Rosbergtől, hátrább Hamilton próbált meg minél feljebb lépni.

Raikkönen hiába volt bőven Rosberg előtt, de probléma lépett fel, mert veszített a motorerőből a finn. A 43. körben Nico Hülkenberg a célegyenes utáni első kanyar előtt a falban kötött ki, miután az első szárny leszakadt a Force Indiáról. Jött a biztonsági autó, ami reményt adott a két Mercedesnek. A safety car alatt mindenki kihasználta az utolsó kerékcseréjét.

Az újraindulást követően Rosberg rögtön megelőzte Raikkönent, a nagy csata közben Hamilton autója megsérült, többen is megelőzték a pontversenyt vezető versenyzőt. A Ferrari finn pilótája a boxba hajtott, leállította az autót, amit megpróbáltak újraindítani. Ez sikerült is, de pár körrel később fel kellett adnia a versenyt.

Az utolsó körökben csupán két másodperc volt az első és a harmadik között, Vettel, Rosberg, Ricciardo sorrendben.

A 64. kör elején Ricciardo csatázott Rosberggel, az ausztrál hátulról eltalálta a németet, aki defektet kapott. A Red Bull pilótájának orrkúpot kellett cserélni. A második helyre fellépő Kvyat tíz másodperces büntetést kapott, mert korábban előnyt szerzett Hamiltonnal szemben, úgy, hogy elhagyta a pályát.

Sebastian Vettel először győzött a Hungaroringen. A német pilóta a Sport24.hu tudósítása szerint Bianchinak ajánlotta a győzelmet.

Jegyzőkönyv. Forma-1, Magyar Nagydíj: 1. Sebastian Vettel (német) Ferrari, 2. Daniil Kvyat (orosz) Red Bull, 3. Daniel Ricciardo (ausztrál) Red Bull.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.