Fegyelmi vizsgálat a hivatalban

A Várkert pályáztatás nélküli bérbeadása is téma volt a napirend előtti kérdések között csütörtökön a novemberi közgyűlésen.
 
 

Fegyelmi vizsgálat a hivatalban

A Várkert pályáztatás nélküli bérbeadása is téma volt a napirend előtti kérdések között csütörtökön a novemberi közgyűlésen.
 
 
 
 
 

Fegyelmi vizsgálat a hivatalban

A Várkert pályáztatás nélküli bérbeadása is téma volt a napirend előtti kérdések között csütörtökön a novemberi közgyűlésen.

A Várkert új bérlője kapcsán intézett kérdés a polgármesterhez Katanics Sándor napirend előtt. A Kossuth teremben megtartott közgyűlésen a képviselő arra várt választ Porga Gyulától, hogy lezajlott-e már a tulajdonosi bizottság október 25-én hozott döntésével kapcsolatos belső vizsgálat, amely döntés szerint a Várkert étterem bérlője megváltozott.

A bíróság bonthatja fel a szerződést

Emellett érdekelte, hogy Baumgartner Lajos - mint az a bizottsági jegyzőkönyvben szerepel – valóban jelen volt-e a szerződés aláírásán, sikerült-e felmondani a polgármesternek a bérleti szerződést, melyet pályáztatás, versenyeztetés nélkül kötöttek meg és kiköltözött-e már az új bérlő. Szólt arról is, érdekes, hogy a szóban forgó grémium üléséről készített jegyzőkönyv eltűnt a város honlapjáról.

A polgármester válaszában elismerte, a bizottsági döntés pályáztatás nélkül hozott helyzetbe egy vállalkozót, és ő nem tartja megengedhetőnek, hogy versenyeztetés nélkül jusson bárki például bérleményhez. A következmények kapcsán hozzátette, az érintett bizottság elnöke lemondott, a hivatalon belül pedig dr. Mohos Gábor jegyző fegyelmi vizsgálatot indított el, ez még jelenleg is zajlik. Porga Gyula kiemelte, a maga részéről tett egy nyilatkozatot, mely szerint semmisnek tekinti a szerződést, de jogilag semmisnek csak a bíróság nyilváníthatja majd.

Dr. Mohos Gábor a jegyzőkönyvek kapcsán elmondta, a jogszabályok szerint csak a közgyűlés előterjesztéseit és jegyzőkönyveit kötelező megjelentetni a honlapon, de ettől függetlenül ős is úgy véli, a bizottságokét is elérhetővé kell tenni valamennyit.

Katanics Sándor úgy fogalmazott, Porga Gyula karakteresen viselkedett ebben a kérdésben és örömmel áll mellé.

Cenzúrázni kéne az emléktáblákat?

Forgóné Kelemen Judit a Kossuth iskolában található emléktábla eltávolítását tartja szükségesnek, a tábla szövege szerint az intézmény felújítása Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt történt meg. A Jobbik képviselője szerint az MSZP-SZDSZ kormány leváltása után sokan fellélegeztek ebben az országban. Úgy véli, az, hogy ez a tábla még ott van, az azt mutatja, a „jelenlegi vezetés nem őt tartja legfőbb ellenségének”. Kérdése pedig az volt, mikor távolíttatja el a városvezetés ezt a táblát a helyéről.

A polgármester szubjektív választ adott, mint mondta, ízlésétől távol áll, hogy valakinek a teljesítményét kőtáblába véssék, de az az attitűd is, melynek „szlogenje” a múltat végképp eltörölni, és nem gondolja, hogy minősítenie vagy cenzúráznia kellene egy intézményben lévő feliratokat. Forgóné Kelemen Judit nem fogadta el a választ, de örül, hogy van, valamiben megegyezik az ízlése Porgával.

Szmog a Kossuth teremben

Gerstmár Ferenc a nemrégiben elrendelt szmogriadó kapcsán tett fel kérdést. Az LMP képviselője arra volt kíváncsi, Veszprém még mindig a füstköd által kevésbé veszélyeztetett települések közé tartozik-e, illetve elégségesek-e a füstköd-riadó tervben meghatározott korlátozások, ha a koncentráció meghaladja a riasztási küszöbértéket.

Porga Gyula szerint ezek az intézkedések elegendőek voltak és városunk továbbra is a szerencsésebb települések közé tartozik, hiszen november folyamán máshol hamarabb rendelték el és tovább is tartott a szmogriadó, Veszprémben gyakorlatilag csak egy napig. Gerstmár Ferenc nem fogadta el a választ, szerinte hasonló helyzetben szigorúbban kellene a gépjármű-forgalmat korlátozni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.