"A belváros rút orcája..."

A veszprémi Cserhát lakótelep felújításának minden eredménye ellenére sem nyugszik a közhangulat.
 
 

"A belváros rút orcája..."

A veszprémi Cserhát lakótelep felújításának minden eredménye ellenére sem nyugszik a közhangulat.
 
 
 
 
 

"A belváros rút orcája..."

A veszprémi Cserhát lakótelep felújításának minden eredménye ellenére sem nyugszik a közhangulat.

- Valami nagy dolog van készülőben - ezt állapították meg a megyszékhely újabbkori központjának a lakói. Történt ugyanis, hogy a korábbi szokással ellentétben kedden reggel a közüzemi szolgáltató dolgozói feltakarították a Kossuth utca 21-es számú ház északi oldalán felállított kukatárolók környékét.

Ilyesmi pedig már elég régen történt errefelé!

Aztán tíz óra tájban megoldódott a rejtély. Kiderült, Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő (a korábbi ciklusokban alpolgármester) sajótájékoztatót tartott "A belváros rút orcája..." címmel. Hartmann a sajtó képviselőit először a húszemeletes épület elé invitálta, hogy bemutassa: a belvárosi rekonstrukció határvonalán milyen állapotok is uralkodnak.

- Az országosan ismert épület bejáratát ellepi a kosz és a bűz. A szomszédos lepényépület teteje beszakadt és kiégett. Bizony ráférne erre az épületre egy alapos - a Fidesz által a választási kampányban már sokat ígért, de még egyszer sem teljesített - rehabilitáció. A lepényépület északi oldalán lévő oszlopok széttöredezett márványburkolata éles kontrasztot mutat a környék felújított képével. Bár ugyanolyan szürke...

A képviselő külön foglalkozott az OTP-parkoló alatt egykoron kialakított üzletsor mai képével.

- Hajléktalanok és éjszakai mulatozók rendszeresen piszkítják a területet. Már többször kezdeményeztem, hogy a város szerezze vissza tulajdonba ezeknek az üzleteknek a maradványait, bontsa le és ott alakítsunk ki további parkolókat. (Februárban visszaigényelte az államtól az önkormányzat a területet, de a döntésről még nincs információ - a szerk.) Sajnos jelenleg, a turisztikai szezon kellős közepén, itt nyilvános illemhely "működik"...

A sajtótájékoztató ezután a Lordok Házánál folytatódott. A megjelent újságírók is elképedve nézték az északi oldalon (a korábbi gondozatlan zöld terület helyén) kialakított három kukatároló "konténert", amelynek az utcafront kivételével se teteje, se oldala nincs.

- Itt sem jobb a helyzet - folytatta Hartmann Ferenc. - A rehabilitáció keretében ugyan bekerítették a hulladékgyűjtő edényzetek tárolására kijelölt területeket, bár ne tették volna. Legalábbis ne így! A lakókat meg sem kérdezve, az önkormányzati szabályokat be nem tartva építettek három tárolót a lakók ablakai alá. Ugy, ahogyan korábban WC-t akartak ide telepíteni... Totálisan ésszerűtlen a kialakítás. Sem felülről, sem oldalról nem zárt. Ezzel pedig az önkormányzat a saját rendeletét nem tartotta be! Ráadásul a kukákat az épület irányában kell kivonszolni a "tárolóból", s körbe huzigálva annak a másik oldalán kell azokat üríteni. Éjszaka hajléktalanok turkálója, nappal mindenki szemetese ez a hely. Ráadásul az itt megálló autókból is rendszeresen és zsákszámra teszik ezekbe a kukákba a szemetet. Közben persze az elszállítás költsége az itt lakókat terheli.

A sajtótájékoztató hírére-látványára közben szépen gyülekeztek a helybéliek. Akik közül az egyik első emeleten lakó idős hölgy csak annyit jegyzett meg:

- Már akkor is megérte lejönni ide, ha a sajtótájékoztató hírére ma kitakarították a területet!

Hartmann Ferenc azonban azzal zárta a rögtönzött lakógyűlést:

- Remélem, ennél több is fog történni.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.