Ha nem szóltál volna...

Némedi Lajos alpolgármester válaszolt Hartmann Ferenc felvetéseire.
 
 

Ha nem szóltál volna...

Némedi Lajos alpolgármester válaszolt Hartmann Ferenc felvetéseire.
 
 
 
 
 

Ha nem szóltál volna...

Némedi Lajos alpolgármester válaszolt Hartmann Ferenc felvetéseire.

A megyeszékhely belvárosa rekonstrukciójának befejezése alkalmából Hartmann Ferenc, a korábbi évek alpolgármestere, a veszprémi demokratikus ellenzék politikusa sajtótájékoztatót tartott. Beszédét azzal kezdte, hogy örül a (zömében EU-s pézekből megvalósított) megújulásnak. De felhívta a figyelmet néhány gondra-problémára is, amelyeknek a megszüntetése bizonnyal hozzájárulna a környékbeli lakók közérzetének, s a megyeszékhely hírnevének további javulásához.

Némedi Lajos, a jelenlegi alpolgármester azonnal közleményt adott ki. Ebben többek között kijelenti: "... A város vezetése a Kossuth utcai toronyház lakóközösségével együttműködve az épület felújításának forrásait biztosítani kívánja... Rövid időn belül meg lesz a közel egymilliárd forint az épület felújítására... Szorgalmazzuk, hogy a környező ingatlanrészek felújítása is megtörténjen..."

A két politikus tehát abban egyetértet, hogy gondok vannak a húszemeletes toronyházzal és a környékével. Némedi Lajos azonban csak éppen arra nem reagált, amit Hartmann felvetett. Nevezetesen: mit tett az ígérgetésen kívül az elmúlt időszakban az önkormányzat a megoldás érdekében?

A sajtótájékoztató második felvonása a Lordok Háza (Kossuth utca 21.) északi oldalán zajlott. Ahol már a lakók is véleményt nyilvánítottak a szemétkezelés évek óta megoldatlan problémái miatt...

Ezekre így reagált Némedi: "... egy korábbi kormányrendelet alapján született az a városi döntés, miszerint közterületen háztartási kommunális hulladékot csak zárt edényben lehet tárolni... azoknak a lakóknak, illetve lakóközösségeknek kötelességük ezt biztosítani, akik a hulladékot konténerben, közterületen tárolják."

Ebben még igaza is lehet az alpolgármesternek. Azonban azt mivel magyarázza, hogy a lakók megkérdezése nélkül (!) éppen az önkormányzat megbízásából került elhelyezésre három fedetlen és oldalak nélküli, tárolónak elnevezett, a cékitűzés megvalósításása alkalmatlan fémváz, amelyben továbbra is szabadon megközelíthetőek, feltúrhatóak és kiborogathatóak a kukák?

Sorakoznak tovább a kérdések. Kivel tárgyalták meg a kialakítás módját? Ki a felelős a hajléktalanok, arra vetődő idegenek által szétszórt szemét feltakarításáért? Miért lehetett a zömében EU-s pénzekből megvalósuló belvárosi rekonstrukció során a lakatlan területeken elhelyezett kukatárolókat befedni és zárhatóvá tenni? A Cserhát lakótelep többszáz lakásának többezer lakosa miért nem részesülhet ugyan ebben a szociális kedvezményben? Mi lesz a megoldása a pillanatnyilag törvénysértő (éppen az önkormányzat hozott létre ilyen helyzetet!) állapot megszüntetésének? Ki fizeti ennek az elfuserált megoldásnak a költségeit? Ki vállalja végül a felelősséget a lakosság felé azért, hogy káoszban, bűzben kell élniük a város központjában?

Ezekre kellett volna reagálnia Némedi Lajosnak. Ezek a válaszok azonban a körzet önkormányzati képviselőjének közleményéből kimaradtak. Nem véletlenül alakul tehát ki a helyiekben a közhangulat: ha nem szóltál volna, akkor bölcs maradtál volna!

De így...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.