A nagy rivális megállította a Veszprémet

A férfi kézilabda SEHA Liga keddi játéknapján a magyar csapat először veszített pontot a sorozatban.
 
 

A nagy rivális megállította a Veszprémet

A férfi kézilabda SEHA Liga keddi játéknapján a magyar csapat először veszített pontot a sorozatban.
 
 
 
 
 

A nagy rivális megállította a Veszprémet

A férfi kézilabda SEHA Liga keddi játéknapján a magyar csapat először veszített pontot a sorozatban.

Oda a százszázalékos mérleg, de a veretlenség megmaradt: az MVM Veszprém hazai pályán küzdelmes, fordulatos mérkőzésen 24:24-es döntetlent játszott nagy riválisával, macedon a Vardar Szkopjéval.

A meccsnek a SEHA-mezőny egyedüli százszázalékos csapataként nekivágó, a felgyógyuló Nagy Lászlót és Mirko Alilovicot is harcba küldő, viszont Palmarssont, Nilssont és Zeitzet nélkülöző Veszprém kétszer is háromgólos hátrányba került az első félidőben (5:8, 9:12), de mindkétszer sikerült egyenlítenie. Az első félidő utolsó pillanataiban Nagy László alakította döntetlenre az állást, 12:12.

A kéztöréséből felépülő Nagynak az volt az ötödik gólja a mérkőzésen, majd a fordulás után jött a hatodik is – azzal éppenséggel már a Veszprém vezetett 15:14-re. A Vardar azonban visszavette a kezdeményezést, a magyar csapat megint futott az eredmény után.

Az utolsó tíz percre fordulva, 21:21-nél sokáig „nem mozdult az állás”, aztán amikor igen, annak a veszprémiek örülhettek: Alilovic két védése után Renato Sulic ejtett a hálóba. Gyorsan jött azonban a válasz, méghozzá két gól formájában. Igaz, nem késett sokáig Lékai Máté betörésből szerzett gólja sem, 23:23.

Nagy és Gasper Marguc felépített egy kínai figurát Ivan Sliskovicsnak, akinek góljával fontos pillanatban előnybe került a Veszprém (24:23), a végén mégis örülnie kellett az egy pontnak. A Vardar ugyanis jól megkomponált vészkapus játékból egyenlített, majd Nagy védett lövése után az utolsó percet végigtámadhatta. A hazai védelem és Alilovic azonban megakadályozta az újabb gólt, s így a vége az NSO tudósítása szerint: 24:24!

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda SEHA Liga: MVM VKC – Vardar Szkopje 24:24 (12:12). Veszprém, 4500 néző. V.: Gousko, Repkin (fehéroroszok). VKC: Alilovics – Marguc 2 (1), Sulics 4, NAGY L. 8, Schuch, Terzic, Rodriguez. Csere: Mikler (kapus), Ilic 2, Iváncsik G., Lékai 4, Gulyás, Ugalde 2, Sliskovic 2. Edző: Javier Sabaté. Szkopje: Milics – Brumen, Dujsebajev 4, Toskic, Karacic 3, Gorbok 2, Dibirov 7 (3). Csere: Marsenic 3, Abutovic, Siskarjev, MAQUEDA 3, Cindric, Lackovic, Manaszkov 2. Edző: Raul Gonzalez.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.