Revánsot vett Veszprémben a Füchse

A berlini csapat kilenc góllal győzött az MKB Veszprém ellen.
 
 

Revánsot vett Veszprémben a Füchse

A berlini csapat kilenc góllal győzött az MKB Veszprém ellen.
 
 
 
 
 

Revánsot vett Veszprémben a Füchse

A berlini csapat kilenc góllal győzött az MKB Veszprém ellen.

A két csapat november 16-án már találkozott egymással a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, akkor parádés játékkal 29:24-re győzött a Veszprém a német fővárosban.

Több elrontott támadás után a vendégek szereztek vezetést, majd Terzic kért cserét kézsérülés miatt (később át is öltözött), így a csapatkapitánnyá előlépett, 40 éves Perez gyorsan a pályára került. És ha már beállt, bevágott két gólt. A két kapus, Alilovic és Stochl remekelt, a 9. percig csupán öt gól esett 3:2 leosztásban, ám ekkor utóbbi hálóőrt le kellett cserélni, mert az örökifjú Perez bombájába "belenézett". A kubai-magyar hamar felavatta Heinevettert is, ám válaszként gyorsan egyenlő lett, sőt, negyedóra elteltével a Rókák vezettek (5:7), miután öt perc alatt 5:1-es sorozatot produkáltak.

Az irányító Császár agresszívebb lett, és megint sikerült egalizálni, ám Petersson villanásaival őrizte kétgólos vezetését a Berlin. Az izlandi sztár négy perc alatt négyszer volt eredményes. A Veszprém ezek után siettette a támadásokat, de ez megbosszulta magát, mert két eladott labda után minden addiginál nagyobbra nőtt a különbség (10-14).

Mocsai Lajos vezetőedző időt kért, azonban ez sem segített, sőt, egy újabb rossz passz újabb Löffler-találatot eredményezett, azaz megszakítás nélkül négy gólt vágott be a Füchse.

A hazaiak úgy mentek el szünetre, hogy a közönség "ébresztőt" kiabált. Volt ok az aggodalomra, hiszen főleg az utolsó negyedóra nem emlékeztetett a másfél hete idegenben mutatott játékra.

Szünetben a klub vezetői és a szurkolók egyébként az első veszprém bajnokcsapat tagjait (Jakab István, Gyurka János, Vozár Tibor, Molnár Gyula, Salamon István, Pardi Károly, Keller Lajos, Horváth Gábor, Végh József, Cziráki Zsolt játékosok és Kaló Sándor edző) köszöntötték.

Keményített korábbi védekezésén az MKB, és Ilyés vezérletével megkezdődött a felzárkózás. A túloldalon Jaszka gondoskodott arról, hogy ne legyen minden optimális, ám így is a 38. percben 17:15-re jött fel a magyar bajnok.

Ekkor azonban Császárt kiállították, és ebből a kétperces szakaszból 2:1-gyel jött ki a Berlin. A túloldalon Laent küldték ki a francia bírók, ám nem élt az alkalommal a hazai gárda, sőt, 16:20-ról kellett volna visszajönni.

Korazija és Császár gólokkal fokozták az izgalmakat, és valósággal izzott az aréna, de nem sokáig, mert a Berlin háromszor volt eredményes három perc alatt úgy, hogy egyet sem kapott, 18:23-nél aztán az 50. percben Mocsai ismét időt kért.

A hajrára teljesen szétesett a Sport24.hu tudósítása szerint Veszprém védekezése, így végül komoly vereségbe futott bele.

Jegyzőkönyv. MKB VKC – Füchse Berlin 24:33 (10:15). Veszprém, 6 ezer néző. MKB VKC: Alilovic – Iváncsik, Sulic, Laluska, Ilyés, Terzic, Iváncsik G. Csere: Liszkai (kapus), Vilovski, Gulyás, Schuch, Császár, Perez, Vujin, Korazija 1, Hud. Edző: Mocsai Lajos. Berlin: Stochl – Christophersen, Nincevic, Laen, Jaszka, Petersson, Richwien. Csere: Heinevetter (kapus), Löffler, Spoljaric, Pevnov, Romero, Stenbacken, Bult, Sellin. Edző: Alexander Haase.

A legjobb lövők: Vujin 7, Ilyés 5, Perez, Császár 4-4, ill. Laen 7, Petersson, Löffler 6-6, Christophersen 5.

További eredmények: Altetico Madrid - Bjerringbro Silkeborg 30:23 (15:13), Csehovszki Medvegyi - Targi Kielce (hétközben játszották)28:27 (13:13).

A csoport állása: Atletico Madrid 11, 2. MKB Veszprém 8, 3. Füchse Berlin 7, 4. Csehovszki Medvegyi 6, Targi Kielce 4, Bjerringbro Silkeborg 0 ponttal.

A veszprémiek egy hét mulva Dániába, a Bjerringbro Silkeborghoz utaznak.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.