Már a fideszesek is kicsengetnék a vizitdíjat...

A kétharmad már szembe megy a szociális népszavazás eredményével.
 
 

Már a fideszesek is kicsengetnék a vizitdíjat...

A kétharmad már szembe megy a szociális népszavazás eredményével.
 
 
 
 
 

Már a fideszesek is kicsengetnék a vizitdíjat...

A kétharmad már szembe megy a szociális népszavazás eredményével.

A magyarok kétharmada elégedetlen az állami egészségügyi ellátások állapotával – ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet a Publicus Intézet készített a Vasárnapi Hírek megbízásából. A válaszadók fele fizetett hálapénzt a jobb ellátásban bízva az elmúlt évek során, emellett tízből hat ember vett igénybe valamilyen fizetős egészségügyi ellátást. A megkérdezettek kétharmada a korábban népszavazáson elutasított vizitdíjat is fizetne, hogy jobb legyen az ellátás.

A kutatás során megkérdezettek kétharmada (66 százalék) elégedetlen az állami egészségügyi rendszerben tapasztalt állapotokkal. Még a Fidesz szavazók többsége (52 százalék) is így nyilatkozott.

A válaszadók kétharmada (64 százalék) gondolja úgy, hogy az állami egészségügyi ellátás állapota az utóbbi években romlott.

Második válaszadó (49 százalék) úgy nyilatkozott, hogy ő, vagy közeli családtagja az utóbbi néhány évben fizetett hálapénzt, és tízből hatan (59 százalék) igénybe vettek valamilyen magán (fizetős) egészségügyi szolgáltatást.

A felmérés adatai azt mutatják, hogy a szerényebb körülmények között élők folyamatosan szorulnak ki a minőségi egészségügyi ellátásból.

A válaszadók egyértelmű többsége a Fidesz kormányt teszi felelőssé az egészségügyi állapotának ilyetén alakulásáért.

Jelen helyzetben a megkérdezettek kétharmada (63 százalék) fizetne vizitdíjat. Ebben a kérdésben a 168 ÓO cikke szerint hasonlóan ítélik meg a kérdést az összes párt támogatói. Minden vizsgált társadalmi csoportban többségben van azok aránya, akik fizetnének vizitdíjat, ha a befolyó összeget a kormány az egészségügy fejlesztésére fordítaná. Legnagyobb arányban a Budapesten, és megyeszékhelyeken élők, valamint az érettségivel és diplomával rendelkezők támogatnának egy ilyen javaslatot.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.