Nem volt kérdés, hogy elverjük a szerbeket

Következik a dániai Herningben a montenegróiak csapata...
 
 

Nem volt kérdés, hogy elverjük a szerbeket

Következik a dániai Herningben a montenegróiak csapata...
 
 
 
 
 

Nem volt kérdés, hogy elverjük a szerbeket

Következik a dániai Herningben a montenegróiak csapata...

Hullámzó játékkal ugyan, de sikerült legyőznie Szerbiát a magyar női válogatottnak a Dániában zajló kézilabda-világbajnokságon, így kettőből két győzelemnél tart a csapat. Németh András szövetségi kapitány a szövetség honlapjának nyilatkozva értékelt: szerinte az együttes védekezése az egész meccsen hagyott némi kívánnivalót maga után.

- Tökéletes támadójátékkal kezdtünk, de a védekezésünk már az első negyedórában sem volt a legjobb. Ezt követően kicsit elbizonytalanodtunk, túlgondoltuk a dolgokat, cserék sem tudták továbbvinni a korábbi játékot. A játékvezetők sem voltak következetesek, ez nem könnyítette meg a dolgunkat. A szerbek a kifelé húzásos játékukat jól játsszák, erre több edzésen keresztül készültünk, de nem vált a vérünkké. Szünet után jobban védekeztünk, de ekkor a támadójátékunk esett szét. Pozitívum, hogy fel tudtunk állni, a végjátékot nagyon magabiztosan hoztuk, ennek feltétlenül örülök, talán még jobb is, hogy így nyertünk, nem pedig esetleg simán, több mint tíz góllal.

A mezőny legjobbja, Zácsik Szandra szerint hétgólos előnyben sokat hibázott a csapat, de egyelőre minden úgy megy, ahogyan azt előre eltervezték. Görbicz Anita úgy véli, tökéletes alap lehet ez a siker a folytatáshoz, mert volt tartása a csapatnak akkor is, ha az ellenfél visszajött a meccsbe.

- Szorosabb lett, mint amilyen lehetett volna, de egy pillanatig sem éreztem veszélyben a sikerünket. Végig uraltuk a meccset, egyszer sem engedtük át a vezetést, szerintem az nem is volt kérdés, hogy nyerünk, csak az, hogy milyen arányban – mondta Szamoránsky Piroska.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda világbajnokság, 2. forduló, A-csoport (Herning): Magyarország - Szerbia 32:26 (18:16). Gólszerzők: Tomori 10, Zácsik 7, Szucsánszki 4/1, Kovacsicz 3, Szamoránsky 2, Görbicz 2/2, Bódi 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Triscsuk 1, illetve Radojevic 5, Krpez-Slezak 5/1, Zivkovic 4/1, Stoiljkovic 4, Janjusevic 3, Liscevic 3, Georgijev 1, Radosavljevic 1.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 3:2. 12. p.: 10:4. 18. p.: 14:7. 22. p.: 16:10. 27. p.: 18:13. 35. p.: 19:18. 39. p.: 22:19. 44. p.: 24:21. 49. p.: 25:23. 55. p.: 27:24.

A többi eredmény: Japán–Montenegró 23:29 (15:17), Tunézia–Dánia 20:32 (10:16).

A magyar csapat legközelebb kedden lép pályára, az ellenfél az a Montenegró lesz, amely döntetlent játszott a szerbekkel, majd vasárnap legyőzte Japánt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.