Százak tüntettek a Nemzeti Választási Iroda előtt

„Ennek a rendszernek buknia kell, az Orbán-rezsimnek véget kell vetni.”
 
 

Százak tüntettek a Nemzeti Választási Iroda előtt

„Ennek a rendszernek buknia kell, az Orbán-rezsimnek véget kell vetni.”
 
 
 
 
 

Százak tüntettek a Nemzeti Választási Iroda előtt

„Ennek a rendszernek buknia kell, az Orbán-rezsimnek véget kell vetni.”

Több százan tüntettek a demokráciáért a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt, ahol délelőtt kigyúrt kopaszok akadályozták meg, hogy az MSZP beadhassa a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezést.

Az atv.hu helyszíni tudósítója szerint több százan tüntettek az Alkotmány utcában a Nemzeti Választási Iroda előtt kedd este. „Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás” – idézte az egyik tábla Patyi Andrást, a Nemzeti Választási Bizottság elnökét.

A tömegben feltűnt néhány Együtt és PM zászló, de sok MSZP-s is volt. Többek között Tóbiás József, az MSZP elnöke is felszólalt, azt fejtegetve, hogy a hatalom nyilván fél, ha nem engedi, hogy az emberek szabadon elmondják a véleményüket. „Népszavazás” – skandálta a tömeg válaszul. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a kigyúrt kopaszokról azt mondta, ez egy magánhadsereg – írja az Index.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett rá, hogy a Btk. szerint aki erőszakkal, vagy egyéb módon megakadályozza a népszavazást, az bűntettet követ el.

- Orbánt börtönbe! – felelte a tömeg.

- Mindig azt hisszük, hogy ennél már nincs lejjebb. Tegnap is azt hittük, ma reggel megtudtam, hogy van lejjebb az eddigieknél is. A fizikai megfélemlítés módszerét eddig még nem tapasztaltam. Ez nagyjából olyan, mint a fehérterror különítményesei. Ha egy hatalom ehhez a módszerhez nyúl, akkor vagy nagyon fél, vagy nagyon gátlástalan. Ez a hatalom most mindkét jelzőre jogosult – jegyezte meg lapunknak Lendvai Ildikó.

Hiller István az atv.hu helyszíni tudósítójának elmondta, hogy „itt ma lábbal taposták a demokráciát, és lábbal taposták a szabadságot”. Hozzátette, hogy örül, hogy sokan vannak ott.

- Ennek a rendszernek buknia kell, az Orbán-rezsimnek véget kell vetni – zárták a nagyjából félórás, békés tüntetést.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.