Baj van Farkas érettségijével

Akkor hogyan szerezhetett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán?
 
 

Baj van Farkas érettségijével

Akkor hogyan szerezhetett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán?
 
 
 
 
 

Baj van Farkas érettségijével

Akkor hogyan szerezhetett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán?

Bár Farkas Flórián azt állítja, hogy 2001-ben szerzett érettségit a Budakalász Gimnázium esti tagozatán, az Index.hu által az Oktatási Hivataltól kikért adatok cáfolják a cigány politikust. A szervezet 1998 óta vezet nyilvántartást, amelyben mindenki adata szerepel, aki leérettségizett, ám Farkas neve nem szerepel az adatbázisban. Ez alapján pedig a roma képviselő nem végezhetett 1998 után.

Bár évekig sikeresen titkolta Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, hogy hol végezte középiskolai tanulmányait, végül megtörte a csendet, ám a jelek szerint ezúttal sem mondott igazat. Az első számú cigány politikus a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére azt állította, hogy a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végzett 2001-ben. Erről ugyanakkor hiteles másolatot nem mutatott. Kiderült, mindez nem véletlen. Az Index.hu információi szerint ugyanis nem szerezhetett államilag elismert érettségit a kormányoldali cigány politikus, ugyanis az Oktatási Hivatal (OH) 1998 óta létező országos nyilvántartásában – Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat Nyilvántartás – nem szerepel Farkas Flóriánra vonatkozó adat. Pedig ebben az adatbázisban mindenki megtalálható, aki 1998 után érettségizett. Mindezek alapján pedig úgy tűnik, a miniszterelnöki biztosnak valójában nincs államilag elismert érettségije.

Az újabb fejlemények tükrében számtalan kérdés merül fel az MNO cikke szerint. Elsősorban az, hogy ha valóban nem érettségizett Farkas Flórián, akkor hogyan szerezhetett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán.

A politikus végzettsége egyébként évek óta téma a sajtóban, ugyanis az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egykori elnökének életrajzából rendhagyó módon hiányzott, hogy hol érettségizett. Noha számtalanszor tisztázhatta volna a találgatásokat, nem tette meg. A Magyar Hírlap már 2003-ban azok közé a parlamenti képviselők közé sorolta Farkast, akiknek nincs érettségije, de nem cáfolta a lapot. De akkor sem tisztázta végzettségi adatait, amikor 2012-ben kéttucatnyi roma fiatal és politikus követelte az ORÖ székháza előtt.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.