Civilek az egészség védelméért

Harmadik alkalommal kerül április 16-án Veszprémben megrendezésre az „Egészség útja” – című programsorozat.
 
 

Civilek az egészség védelméért

Harmadik alkalommal kerül április 16-án Veszprémben megrendezésre az „Egészség útja” – című programsorozat.
 
 
 
 
 

Civilek az egészség védelméért

Harmadik alkalommal kerül április 16-án Veszprémben megrendezésre az „Egészség útja” – című programsorozat.

A rendezvény célja az, hogy az érdeklődőknek hasznosítható információkat, valamint interaktív élményt nyújtson a saját egészségük megőrzése érdekében. A prevenciós programok mellett a rendezvény szervezői egyfajta jótékonysági szerepet is felvállaltak.

A nap során a Csolnoky Ferenc Kórház Urológiai Osztály számára szerveznek adománygyűjtést, ahol az így befolyt összeget a vizsgálatok szempontjából nagyon fontos ultrahang készülék javítására fordítják.

Leitold László, a Szövetség az Egészséges Veszprémiekért Egyesület elnöke az egészség napról elmondta, hogy a délelőtt a fiataloké és a sporté. Az elmúlt évekhez hasonlóan a délelőtti programoknak a Lovassy László Gimnázium ad otthont, a sportrendezvények mellett itt kerülnek megrendezésre az egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások is. Délután, a Hangvillában Zacher Gábor toxitológus „Mindennapi függőségeink” – címmel tart előadást. A szakember a fiataloknak szóló előadásában aktuális drog prevenciós kérdésekkel foglalkozik. A jótékonysági programon a fiatalok a diákigazolvány felmutatását követően, 500 forintos belépővel vehetnek részt.

Dr. Gécs Sándor osztályvezető főorvos jóleső érzéssel fogadta a jótékonysági felhívást. Meggyőződése az, hogy az adománygyűjtéssel a kórházban egy nagyon fontos kérdést oldhatnak meg. A hét éve használt ultrahangos készülékkel a daganatos megbetegedéseket már a korai állapotában képesek felismerni és ezért a gyógyítását időben, jó hatékonysággal tudják elkezdeni.

A főorvos fontosnak tartja a prevenciót, mert nagyon sok egészségügyi probléma tünet nélkül kezdődik el, és amikor már a tünetek jelentkeznek nehezebben a gyógyítható a betegség. Az egészség nap is ezt segítheti elő, mert fel tudja hívni a figyelmet arra, hogy mire kell odafigyelni az egészségünk védelme érdekében.

Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója kérte, hogy aki csak tehet vállalja fel az egészségügy támogatását. A színház társulata is az elsők között csatlakozott a jótékonysági felhíváshoz és az „Egészség útja” nap egy gálaműsorral fog zárulni. Ennek bevételét ajánlják fel a kórháznak a műszer megjavítására. Bejelentette, hogy a jegyértékesítést a színház március 22-én kezdi el.

A gálán egy érdekesnek ígérkező műsorukat, a „Múlnak a gyermekévek”-et mutatják be. Különleges ez annyiban, hogy a darabban fellép Vastag Csaba, a veszprémi kötődésű énekes is. Ez a produkció a szellemiségében is kapcsolódik a naphoz, mert mindenki a saját életén keresztül az emberi életutakat mutatja be, a gyerekkortól, az iskolákon keresztül, az emberi kapcsolatokig. A mulandóság a darab során jelen van, mert az egyik napról a másikra szembesülhetünk azzal, hogy idővel változnak az ember meglévő értékek, többek között az egészség is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.