A világ szégyene, amit a Fidesz képviselője művel

Bánki Erik nem írta be vagyonnyilatkozatába az egyik cégét.
 
 

A világ szégyene, amit a Fidesz képviselője művel

Bánki Erik nem írta be vagyonnyilatkozatába az egyik cégét.
 
 
 
 
 

A világ szégyene, amit a Fidesz képviselője művel

Bánki Erik nem írta be vagyonnyilatkozatába az egyik cégét.

A fideszes országgyűlési képviselő a közelmúltban azzal vált országosan ismertté, hogy ő terjesztette az Országgyűlés elé a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény módosítását, ami lehetővé teszi, hogy az MNB 250 milliárd forint közpénzzel kistafírozott alapítványainak gazdálkodása többé ne legyen nyilvános. Mindezt azzal a bravúros indoklással, miszerint a szóban forgó 250 milliárd „elveszíti közpénz jellegét”.

A 444.hu derítette ki, hogy Bánki Erik (aki egyúttal a parlament gazdasági bizottságának elnöke is) „ugyanezt a ködösítést saját vállalkozásainál is szívesen alkalmazza”.

A fideszes képviselő idén leadott vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a reklámügynöki tevékenységgel foglalkozó Pannon PR 2020 Kft. nevű vállalkozását, aminek tulajdonosa és ügyvezetője és egyetlen alkalmazottja is. A gazdálkodásáról a papírok alapján még semmit sem lehet tudni – írja a 444.hu.

Bánki két másik cége szerepel a vagyonnyilatkozatban, ezekből összesen 55 millió forintot vett fel tavaly. Mindez azért furcsa, mert az Envi Consult Bt. 2012, az RHP Kreatív Bt. pedig 2007 óta nem adott le mérleget, mindkettő teljesen inaktívnak tűnik.

A 444.hu többször kereste az ügyben Bánki Eriket, akit végül az Országházban sikerült utolérniük. A fideszes képviselő beismerte, valóban nem tüntette fel az egyik cégét, de azóta javította a vagyonnyilatkozatát. Bánki Erik a cégei tevékenységével kapcsolatos kérdések elől azonban szó szerint elmenekült.

Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese az üggyel kapcsolatban az RTL Híradójának azt mondta, Bánki Eriknek le kell mondania. „Ha egy normális országban a gazdasági bizottság elnökéről ez kiderül, és ráadásul ilyen módon tájékoztatja a nyilvánosságot, akkor ettől számított még egy óráig lehet a gazdasági bizottság elnöke” – fogalmazott Lukács Zoltán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.