Megvédték saját várukat

Hozták a kötelező győzelmet a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati csoportjában.
 
 

Megvédték saját várukat

Hozták a kötelező győzelmet a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati csoportjában.
 
 
 
 
 

Megvédték saját várukat

Hozták a kötelező győzelmet a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosarasai az NB I/B Nyugati csoportjában.

A megyei derbin az ezer sebből vérző, nem a legszebb napjait élő vendégek szerezték meg a vezetést, de mint utóbb kiderült: ekkor voltak előnyben először és utoljára. A pontatlan hazaiak nehezen találtak rá a megfelelő ritmusra, ám Körtélyesi vezérletével fordítottak, igaz, teljesítményükön végig érződött, hogy ezért a diadalért aligha kell vért izzadniuk, 8:2. A védekezésük ezzel együtt jól működött, „csak” Keresztes Rafaellel nem tudtak mit kezdeni, a – végül tizenöt lepattanóig jutott – hórihorgas center ezúttal is kihasználta magassági fölényét a palánkok alatt és szorgalmasan gyűjtögette pontjait, 10:6. A nézők is tapasztalták, a felek között lehetett volna nagyobb is a differencia, ha az egyetemisták – főként a dobásoknál – jobban koncentrálnak. Ám tudat alatt bennük volt, hogy a csapatokat jókora különbség választja el egymástól a tabellán, 18:10.

A nem túl magas színvonalú mérkőzés továbbra is lassan csordogált, miként várni lehetett: nem tartogatott nagy izgalmakat. Ha a bakonyiak figyelme nem lankadt, az nyomban meglátszott az eredményjelző-táblán (24-12), ám sajnos utána általában kiengedtek. Ilyenkor a büntetőkkel is meggyűlt a bajuk (a lefújásig nyolcat hagytak ki), nem találták a gyűrűtől való távolságot, sok volt részükről az úgynevezett ki nem kényszerített hiba, 28:23. A derbiben nem volt benne a meglepetés, Novákék tudták, hogy most ennyi is elég a sikerhez, 32:27. Az előző tizenegy fellépését elvesztő ellenfél hiába küzdött derekasan, a jobban lepattanozó listavezető a nagyszünet előtti percekben tízpontos előnybe is került, 41:31.

Fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a veszprémiek, kiváltképp a tíz lepattanót és három blokkot is felírató Takács volt elemében, de a többiek is odatették magukat, 50:38. Mérész-edző folyamatosan frissített gárdája kevés elkerülhető kosarat kapott, kezdett is kiütközni a műhelyek közötti tudásbeli privilégium, 57:40. Gyorsabban és pontosabban játszottak a hazaiak, igaz, a másik oldalon Puszta Dávidék is becsülettel tették a dolgukat, bár szemernyi esélyük sem volt a sikerre, 62:46. A negyed hátralévő részében több hárompontos is célba ért, az egyiket a régóta „jegelt” Kováts Viktor süllyesztette el, 67:52.

A záró felvonásban az éllovas nagyágyúi – Körtélyesi, Vertetics és Kámán – a kispadon üldögéltek, talán már a következő fordulóra pihentek. Nem is volt ezzel semmi baj, hiszen a pályára küldött társaik meghálálták a bizalmat. Sipos Ádám például egy tucat lepattanót is megszerzett! A hajrában azért őket is megtévesztette kicsit – az addig sok labdát eladott – rivális helyzete, nem kellően összpontosítottak, így egyre-másra maradtak ki a dobóhelyzeteik, 74:60. Persze történhetett bármi, a veszprémiek a klub honlapjának a tudósítása szerint megszerezték tízedik hazai győzelmüket – ami tiszteletet parancsoló eredménysor.

Jegyzőkönyv. Kosárlabda NB I/B Nyugati csoport, 20. forduló: HOYA-PEV – Concordia Motax KC Pápa 81:65 (18:12, 26:23, 25:17, 12:13). Veszprém, 400 néző. V.: Vida, Jurák, Bátovszki. Veszprém: Vertetics 11, Novák 10, Kámán 16/6, Körtélyesi 15, Takács 14/3. Csere: Simon 2, Oltárczy, Kálló 2, Sipos 4, Kováts 7/3, Kovács, Herbel. Vezetőedző: Mérész Csaba. Az ellenfél legjobb dobói: Keresztes 19, Kutasi 13/3, Vukotics 12.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.