Szeles Mónika 38 éves

Teniszezőnő, akit előbb hátba szúrtak, majd bulimiás lett.
 
 

Szeles Mónika 38 éves

Teniszezőnő, akit előbb hátba szúrtak, majd bulimiás lett.
 
 
 
 
 

Szeles Mónika 38 éves

Teniszezőnő, akit előbb hátba szúrtak, majd bulimiás lett.

Szerbián, Újvidéken született, de hosszú évek óta már az Egyesült Államokban él, megkapta az állampolgárságot is. Mindkét szülője magyar származású, ezért 2007-ben felvette a magyar állampolgárságot is. Titokban tette le az állampolgársági esküt, de persze a sportág honi vezetői tudtak róla.

Mónika kivételes tehetségű játékos volt, kislány kora óta szép sikerek részese. Már az ifjúsági korúak között is a világ legjobbja volt, tizenkilenc évesen indult el a nagy versenyeken.

1992-ben őt választották a világ legjobb női sportolójának, s a világ első számú teniszezőnőjének posztjáért ő volt a szintén világklasszis német Steffi Graf nagy ellenfele. Ám 1993-ban egy őrült Graf-szurkoló egy meccs szünetében hátba szúrta. Évekbe telt a felépülése, s bár később visszatért a tenisz világába, korábbi sikereit nem tudta megismételni.

2003-as visszavonulásakor ötvenhárom tornagyőzelmet, köztük kilenc Grand Slam-sikert könyvelhetett el.

A teniszpályát elhagyva összezavarodott, depressziós lett, evési kényszer uralkodott el rajta, ám óriási lelkierővel kilencévi harc árán meggyógyult. Küzdelmeiről önéletrajzi könyvében részletesen olvashatunk. Abban vall arról a Stop.hu cikke szerint, hogy szeretett édesapja halála is közrejátszott bulimiájában. Gyógyulása után így nyilatkozott: "Az evésbe menekültem, mert nem tudtam megoldani a gondjaimat."

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.