Madridi házidöntő lesz a BL-ben

A Liverpool nem hagyta, hogy spanyol döntő legyen az EL-ben is.
 
 

Madridi házidöntő lesz a BL-ben

A Liverpool nem hagyta, hogy spanyol döntő legyen az EL-ben is.
 
 
 
 
 

Madridi házidöntő lesz a BL-ben

A Liverpool nem hagyta, hogy spanyol döntő legyen az EL-ben is.

A Real Madrid lesz az Atlético Madrid ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája május 28-i döntőjében, miután a gól nélküli első találkozót követően az elődöntős párharc második, szerdai mérkőzésén Madridban 1:0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

A másik ágon a visszavágón a Bayern München hazai pályán 2:1-re legyőzte az Atlético Madrid csapatát. A találkozón mindkét fél elhibázott egy-egy büntetőt, a spanyolok idegenben szerzett gólja pedig azt jelentette, hogy végül Diego Simeone csapata jutott a fináléba.

Így a május 28-i milánói fináléban megismétlődik a 2014-es döntő párosítása, ahol a Real Madrid hosszabbítás után 4:1-re legyőzte városi riválisát Lisszabonban.

x

Az FC Liverpool és a címvédő Sevilla jutott a labdarúgó Európa Liga fináléjába, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóin mindkét együttes magabiztosan múlta felül ellenfelét hazai pályán.

A sorozatot az elmúlt két idényben megnyerő spanyol csapat az ukrajnai döntetlen után 3:1-re győzte le a Sahtar Donyecket, amely az első félidőben még válaszolni tudott a Sevilla vezető góljára, a második játékrészben viszont már csak az andalúziai gárda talált a kapuba.

A másik ágon az angol klub az első 45 percben egy öngóllal ledolgozta hátrányát a spanyol Villarreallal szemben, a másodikban Daniel Sturridge révén megszerezte a továbbjutást érő gólt, a hajrában pedig Adam Lallana biztosította be a győzelmet. A találkozót Kassai Viktor vezette.

A döntőt május 18-án Bázelban rendezik.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.