Közösen tenni a további kapcsolatok erősítéséért

Dr. Heinz-Peter Behr, Németország Magyarországra akkreditált nagykövete Veszprém megyébe látogatott.
 
 

Közösen tenni a további kapcsolatok erősítéséért

Dr. Heinz-Peter Behr, Németország Magyarországra akkreditált nagykövete Veszprém megyébe látogatott.
 
 
 
 
 

Közösen tenni a további kapcsolatok erősítéséért

Dr. Heinz-Peter Behr, Németország Magyarországra akkreditált nagykövete Veszprém megyébe látogatott.

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő meghívására szerdán Veszprémbe és Herendre látogatott dr. Heinz-Peter Behr, Németország hazánkba akkreditált nagykövete. A két politikus a délelőtti órákban látogatást tett a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, ahol Markovszkyné Sindler Ágnes igazgató köszöntője után megtekintették a diákok magyar és német dalokból, táncokból álló műsorát.

A német delegáció rövid sétát tett a veszprémi várban, felkereste a Művészetek Házát, ahol Kész Zoltán és vendégei találkoztak Hegyeshalmi László igazgatóval, valamint Vass László műgyűjtővel, akinek gyűjteményét is megtekintették.

Dr. Heinz-Peter Behr és Kész Zoltán közös sajtótájékoztatójukon megemlékeztek Veszprém kiemelkedő szerepéről a két ország ezeréves kapcsolatában, valamint szó volt arról is, hogy ezt a nagy múltú és kiemelkedő fontosságú partnerséget miként lehet lokálisan szorosabbá tenni további testvériskolai, testvértelepülési kapcsolatok kiépítésével. A nagykövet elmondta, hogy nem először jár Veszprémben, de most új területeivel ismerkedett meg a városnak. Nagy hatással voltak rá a Művészetek Háza kiállításai és céljai, valamint az itt élő németség hagyományőrzése. Hozzátette: szándékában áll a közeljövőben többször is visszatérni, és októberben itt tanul majd magyarul egy nyelviskolában.

Az ebédet megelőzően a vendég tiszteletére műsort adott a Veszprémi Német Nemzetiségi Klub, majd Heinz-Peter Behr és Kész Zoltán gyárlátogatáson vett részt a Balluff Elektronika Kft-nél. A vendégeket Michael Unger, a Balluff GmbH ügyvezető igazgatója és Ötvös Tamás, a Balluff veszprémi ügyvezető igazgatója kalauzolta az üzemben.

Heinz-Peter Behr és Kész Zoltán a nap folyamán tárgyalt arról, hogy még több német beruházás valósulhasson meg a megyében, valamint tovább épülhessenek a művészeti és kulturális kapcsolatok a magyar és a német települések, valamint iskolák között. Kész Zoltán örömének adott hangot, hogy Magyarország egyik legfontosabb kereskedelmi és politikai partnere, Németország nagykövete látogatott el a megyébe. Ugyanakkor sajnálatának adott hangot, hogy a veszprémi és herendi városvezetés - a meghívás ellenére - semmilyen formában nem képviseltette magát a találkozón.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.