Kicsit döcögött a gépezet, de biztosan nyert a Veszprém

A Flensburg elleni döntetlen után csak a győzelem volt az elvárható cél a svájci Schaffhausen ellen.
 
 

Kicsit döcögött a gépezet, de biztosan nyert a Veszprém

A Flensburg elleni döntetlen után csak a győzelem volt az elvárható cél a svájci Schaffhausen ellen.
 
 
 
 
 

Kicsit döcögött a gépezet, de biztosan nyert a Veszprém

A Flensburg elleni döntetlen után csak a győzelem volt az elvárható cél a svájci Schaffhausen ellen.

Góllal kezdett a Veszprém, és benne az egyik új szerzemény, Gajic, aki főleg az első félidőben nyújtott jó teljesítményt. A svájciak azonban nem tágítottak, Császár jó átadásaival tapadtak a Veszprémre, és egészen a 14. percig nem is tudott egy gólnál nagyobb előnyre szert tenni az „Építők", 8:6. A 15. percben három góllal vezetett a Veszprém, ekkor úgy tűnt, hogy el lehet lépni a Schaffhausentől, de egy jó ütemben kikért időkérés után visszakapaszkodtak. Rengeteg volt a gól, mert a veszprémi védekezés nem tudta megállítani a svájciakat. A kapuban Alilovic alig találkozott a labdával, de ez ritkán volt az ő bűne. A félidő utolsó percéig egy-két góllal vezetett a Veszprém, és bár úgy tűnt, döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, Sulic az utolsó másodpercben vezetést szerzet, 16:15.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a hazai csapat, de így sem engedte a Veszprém, hogy átvegye a vezetést a Schaffhausen, sőt jó játékkal alig nyolc perc alatt már négygólos előnyre tett szert, 22:18. Innen már nem volt visszaút a svájciaknak, mert bár a 46. percre még egy gólra feljöttek, de ettől kezdve már a Veszprémé volt a meccs. Elsősorban Ilics vezérletével már öt góllal is vezettek a hazaiak az 56. percben, 31:26. Alilovic több nagy helyzetet is megfogott, feljavult a védekezés, és végül az NSO tudósítása szerint a vártnál talán kisebb különbséggel, négy góllal, de mégis biztosan nyert a magyar csapat, 32:28.

Xavier Sabaté mondta a mérkőzés után: – Jól játszott az ellenfél, hosszú támadásokat vezetett, így nem tudtunk gyorsan indulni. A védekezésünk nem volt a legjobb az első félidőben, de a támadással elégedett voltam. A második félidőben jobban védekeztünk, Dragan Gajic tudott gyorsan indulni, többször, mint az elsőben. Az utóbbi hetekben a sérülések miatt néhány pozícióban gondjaink voltak, így fordulhatott elő, hogy Sulic a végén balszélsőként játszott. Minden csapatnak meg kell küzdenie a sérülésekkel. A cél a két pont volt, amit megszereztünk. Egyre nagyobb az önbizalmunk, reméljük, hamarosan visszatérhetnek a sérültek is.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda BL, A-csoport, 2. forduló: Telekom VKC - Kadetten Schaffhausen (svájci) 32:28 (16:15). Veszprém, 5000 néző. V.: Harabagiu, Stanescu (románok). Telekomk: Alilovic – Gajics 6, Nagy L. 3, Pálmarsson 3, A. Nilsson 3, M. Ilics 7 (3), Ugalde 3. Csere: Schuch, Ancsin 1, Terzic, Sulic 4, Kopljar 2. Edző: Xavier Sabaté. Schaffhausen: Marinovic – Tominec 3, Szyba 3, Bliznac, Graubner, Császár 2, Liniger 6 (3). Csere: Pendic 1, Maros 7, Koch 3, Brännberger 3, Delhees. Edző: Lars Walther.

Az eredmény alakulása: 10. perc: 5:3. 12. p.: 6:6. 18. p.: 11:8. 39. p.: 22:18. 45. p.: 25:23.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.