Izzadtságszagú győzelem...

Kiharcolta második évadbeli sikerét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoportjában.
 
 

Izzadtságszagú győzelem...

Kiharcolta második évadbeli sikerét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoportjában.
 
 
 
 
 

Izzadtságszagú győzelem...

Kiharcolta második évadbeli sikerét a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B. Nyugati-csoportjában.

Kedves jelenet előzte meg a mérkőzést: A bakonyi klub elöljárói az első sípszó előtt ajándékok és kézszorítások kíséretében búcsúztak el a tavaszi csapatban szerepelt, de azóta – más irányú teendői okán – alacsonyabb osztályú együttesbe igazolt Vertetics Ádámtól és a helyi műhelyt immár technikai munkatársként segítő Kováts Viktortól.

Nem a várakozásnak megfelelően kezdődött az összecsapás. A bakonyiak váratlanul bizonytalanul kezdtek, akadozott az összjáték. Mind védekezésben, mind támadásban sok volt a bosszantó hiba. Ezek "eredményeképpen" az első negyed végére ötpontos hátrányba került ellenfelével szemben a Mérész-gárda, 11:16. A folytatásban sem változott a küzdelem képe, újabb öt ponttal volt jobb (12:17) az ellenfél. Ennek köszönhetően jelentősre nőtt a félidei hátrány, 23:33.

A nagyszünet után eleinte minden a régi mederben csordogált tovább, majd Jilling vezérletével váratlanul feltámadt az egyetemi együttes. Három pontot sikerült lefaragni a hátrányból, 43:50. Tehát hétpontos különbséggel kezdte a két csapat a hajrát, amelyben az erejével elkészült vendégekkel szemben fokozatosan dolgozta le hátrányát a szurkolói támogatást kapott HOYA-PEV. A hazaiak 62:61-nél vették át a vezetést, s végül ötpontos - de kissé izzadságszagú - győzemet arattak, 72:67.

Mérész Csaba edzői értékelése a klub honlapján: Most mindennél fontosabb volt a diadal, amit – ha nehezen is, de – megszereztünk, hála a küzdeni tudásunknak. A zajló sorozatban nem ez volt az első fellépésünk, hogy védekezésben és támadásban is bátortalanul kezdtünk, ami rányomja a bélyegét a későbbi teljesítményünkre. Jó kosárlabdázóim vannak, ezért sem értem, hogy a nehéz periódusokban miért főként Kámántól várják a megoldást.

Jegyzőkönyv. Férfi kosárlabda NB I/B.: HOYA-PEV – Tehetséges Fiatalok-Budapest 72:67 (11:16, 12:17, 20:17, 29:17). Veszprém, 300 néző. V.: Horváth, Szalai, Benedek. HOYA PEV: Helmeczi 10, Kálló, Kámán 16/3, Hegedűs 5, Körtélyesi 18. Csere: Simon 6, Jilling 8/3, Naményi 8, Szeifert, Sipos 1, Oltárczy. Edző: Mérész Csaba.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.