Kopasz-ügy: Nem nyomoznak Pálffy ellen

Pálffy Ilonát Nyakó István jelentette fel bűnpártolás gyanúja miatt.
 
 

Kopasz-ügy: Nem nyomoznak Pálffy ellen

Pálffy Ilonát Nyakó István jelentette fel bűnpártolás gyanúja miatt.
 
 
 
 
 

Kopasz-ügy: Nem nyomoznak Pálffy ellen

Pálffy Ilonát Nyakó István jelentette fel bűnpártolás gyanúja miatt.

A szocialista politikus szerint Pálffy Ilona annak idején segítette a népszavazás kiírását megakadályozó kopaszokat azzal, hogy a kiérkező rendőröket elküldte, a beléptető rendszer adatait pedig megsemmisítette. Az ügyészség azonban úgy látja, Pálffynak nincs utasítási jogköre, az adatokat pedig szabályosan semmisítették meg.

Bűnpártolással vádolta az ügyészséget a szocialista Nyakó István, aki pótmagánvádas indítványban kéri a február 23-án a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt történtek vizsgálatát. Az ellenzéki politikus szerdai, a Legfőbb Ügyészség budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "az urizáló fideszes politikai elit érdekében működő, pártszolgálatot teljesítő ügyészség" véleménye szerint bűnpártolást követett el.

Elmondta, a pótmagánvádas indítványát a kopasz verőemberek elleni nyomozást megszüntető határozattal összefüggésben teszi. Megjegyezte, az indítvány befogadásáról a Fővárosi Törvényszék dönt. Nyakó István szerint véletlen, hogy indítványát egy nappal azután tette meg, hogy ismertté vált: bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Pálffy Ilona NVI-elnök ellen bűnpártolás miatt. Jelezte, a feljelentése miatt indult nyomozás megszüntetéséről írásban nem tájékoztatták.

A szocialista politikus a pótmagánvádas indítványáról azt mondta, ha annak helyt ad a bíróság, akkor lehetősége lesz betekinteni a nyomozati iratokba, kiderül, mi történt a rendőrségen.

- Megvizsgálták-e ki volt a felbujtó? Milyen összeesküvés állt a háttérben? - sorolta kérdéseit. Szerinte ebben az eljárásban már nem lehet elfedni a valóságot, hogy februárban az NVI előtt kopasz, kigyúrt verőemberek jelentek meg, és hogy Pálffy Ilona, az NVI elnöke elküldte a rendőröket.

Az ATV.hu cikke szerint emlékeztetett arra, a Kúria március 3-ai határozatában kimondta, akadályozták állampolgári jogai gyakorlásában, amikor nem hagyták, hogy az NVI időbélyegzőjéhez férjen. Ismertetése szerint az ügyészség arra alapozta a nyomozást megszüntető határozatát, hogy magánszemély nem lehet sértettje a népszavazás rendje elleni bűncselekménynek, csak a társadalom, amely azonban nem szerepelhet sértettként az eljárásban.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.