Nyolcgólos vereség Romániától

Legközelebb kedden Norvégia lesz az ellenfél a női kézilabda Európa-bajnokságon.
 
 

Nyolcgólos vereség Romániától

Legközelebb kedden Norvégia lesz az ellenfél a női kézilabda Európa-bajnokságon.
 
 
 
 
 

Nyolcgólos vereség Romániától

Legközelebb kedden Norvégia lesz az ellenfél a női kézilabda Európa-bajnokságon.

Pontot ugyan nem hoztunk magunkkal, de legalább itt vagyunk Helsingborgban, a középdöntőben. Az utóbbi elérésében főszerepet játszó Janurik Kinga már csak az egyelőre továbbra is tartalékként számításba vett Szucsánszki Zita társaságában figyelhette, amint a magyar válogatott tagjai a létszámában nagyobb román tábor előtt megkezdték a bemelegítésüket.

A túloldalon a tavasszal még a magyar csapattal sikeres Eb-selejtezőt vívó Ambros Martín nyugodtan üldögélt a kispadon. A Győri ETO edzője a találkozó előtt leszögezte, nem lehet kiindulni a két héttel ezelőtt lejátszott Kárpát-kupa eredményéből, ahol a mieink biztosan győzték le a Cristina Neagu nélkül felálló román együttest.

Az első gólunkat a Kolozsváron tízig jutó Klivinyi Kinga szerezte, de utána hamar fordítottak a románok. Oana Manea sorra betalált beállóból, így futnunk kellett az eredmény után. Ez sem ment könnyen, mert több technikai hiba is becsúszott a játékunkba. Háromgólos hátránynál (4:7) a 13. percben Kim Rasmussen beküldte a szombat este megérkező Szikora Melindát. Majd miután látta, hogy elöl és hátul is problémáink vannak, kikérte első idejét. Ekkor már Neagu harmadik bombájával néggyel ment az ellenfél. A sokszor fellépő Hornyák Dóra próbálta kivenni a játékból a Podgorica sztárját, míg támadásban az ugyancsak csereként beálló Triscsuk Krisztina vállalt többet. Míg azonban nálunk kimaradtak a helyzetek, addig Neagu többnyire eredményesen tüzelt (kilenc lövésből hetet vágott harminc perc alatt), ebből következett, hogy a szünetre hatgólos hátrányba kerültünk, 9:15.

A második félidőben Kovács Anna vette át Neagu őrzését, de közben emberelőnyben tovább nőtt a különbség. Majdnem öt percig nem lőttünk gólt, Rasmussen már mínusz kilencnél kért újra időt. A sérült vállát fájlaló Triscsuknak le kellett ülnie a padra, míg a pihenőt kapó Kisfaludy Anett helyén Mészáros Rea kapott lehetőséget. Volt egy időszak, amikor elkezdtük felzárkózni, de csak közte hétig jutottunk. A románok játékában nem volt visszaesés, pedig Martín szép lassan mindenkinek lehetőséget adott. A 29:21-es sikerükkel továbbra is esélyesek az elődöntőbe jutásra, míg mi maradtunk az NSO tudósítása szerint pont nélkül a csoportban. A meccs legjobbja a 10 gólig jutó Neagu lett. Legközelebb kedden Norvégia lesz az ellenfél.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló: Magyarország - Románia 21:29 (9:15). Helsingborg. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok). Magyarország: Kiss É. – Bódi 1, Kovács A. 3, Görbicz 3 (1), Kisfaludy, Klivinyi 3, Erdősi 2. Csere: Szikora (kapus), Szekeres, Triscsuk 3, Schatzl 1, Hornyák D. 2, Lukács V. 2, Mészáros R. 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen. Románia: Dedu – Chiper 3, Manea 4, Szűcs G., Pintea 1, Neagu 10, Iuganu. Csere: Ungureanu (kapus), Geiger 1, Buceschi 5 (4), Zamfirescu 1, Florica 1, Udristioiu 3, Zamfir, Chintoan, Laslo. Szövetségi kapitány: Ambros Martín.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.