Nyílt levél a Jézuskához

Egy szomorú nagyapa panasza az unokái karácsonyának elrontása miatt.
 
 

Nyílt levél a Jézuskához

Egy szomorú nagyapa panasza az unokái karácsonyának elrontása miatt.
 
 
 
 
 

Nyílt levél a Jézuskához

Egy szomorú nagyapa panasza az unokái karácsonyának elrontása miatt.

"Kedves Jézuska!

Ezt a levelet annak idején köszönetként szándékoztam megírni Neked. Hiszen kis unokáim egész évben jól viselkedtek azért, hogy az ünnepen megkaphassák jutalmukat azért, hogy otthon is és az iskolában is végig igyekeztek megfelelni az elvárásoknak. Szüleik ezért ígérték meg számukra, hogy igyekeznek megadni majd nekik méltó jutalmukat.

Sajnos az a pár nap nem úgy sikerült, ahogyan az el volt tervezve. A hónapokkal előbb, időben megrendelt ajándékok ugyan már december elején Budapesten voltak, sajnos időben nem érkeztek meg a veszprémi karácsonyfa alá. Fájdalmuk, emiatti kesergésük nekünk, nagyszülőknek hatványozottan fájt. Ezért már előre elnézést kérek Tőled, ha a megszokottnál olykor keményebben (bár korántsem eredeti szándékomnak megfelelően...) fogalmazok.

A magyarázat egyszerű: néhány ostoba politikus - sajnos van a hatalomban lévő döntéshozók körében számtalan -, kitalálta, hogy önös és szűk körük érdekében tíz ezer forintos utalvánnyal teszik szebbé azt a pár napot. Egyértelmű volt a szándék: ezzel veszik meg a nyugdíjasok várható szavazatait az ünnep alkalmával.

Félreértés ne legyen: senki sem az erre az egyébként nemes célra áldozott közpénzt (!) sajnálja. De az azért már felháborító, hogy ezt nem csatolták a rendszeresen folyósított nyugdíjak mellé. Mi több, egyértelmű szándékból még egy idétlen, Orbán Viktort miniszterelnököt dicsőítő reklámot is csatoltak a gusztustalan akcióhoz.

Az persze már másik kérdés: mindenki megérdemelte ezt az Erzsébet utalványt? Azok is, akiknek százezrekkel több a nyugdíja az átlagosnál?

Ezzel a célirányos megoldással közalkalmazottak tömegét (kézbesítőként, biztonsági őrként!), majd a Magyar Posta alkalmazottait hozva ezzel lehetetlen helyzetbe az egyébként is kényes, számukra munkával túlterhelt időszakban. Csoda-e, ha az egyébként is logisztikai és létszám gondokkal küszködő szervezet csődöt mondott?

Ezért aztán még annak is örülni kellett, hogy jóval később, már a karácsonyfák lebontása után, végre az unokáim megkaphatták jól megszolgált jutalmukat.

Kedves Jézuska!

Jól tudva, hogy az idei év a 2018-as választások egyre intenzívebb kampányidőszaka lesz, kérjük jobban figyelj oda. Ne ismétlődhessen(ek) meg a tavalyi akció(k)! Mert jól tudjuk: bizonyos körök - kihasználva az irántad megnyilvánuló bizalmat és várakozást - ördögi dolgokra készülnek. A fantáziájuk végtelen...

Észre nem véve, hogy éppen ezekkel az idétlen ötleteikkel és megoldásaikkal (is) rombolják le önmaguk és a kereszténység hitelét!

Üdvözlettel: egy szomorú, de bizakodó nagyapa"

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.