Kettőből semmi...

A horvátoktól is kikapott a magyar kézilabda-válogatott.
 
 

Kettőből semmi...

A horvátoktól is kikapott a magyar kézilabda-válogatott.
 
 
 
 
 

Kettőből semmi...

A horvátoktól is kikapott a magyar kézilabda-válogatott.

Jól kezdték a meccset Sabate-mester tanítványai, de végül nem bírták tempót a világklasszis délszlávokkal a franciaországi világbajnokságon: a németek után a horvát együttes is megverte a bokasérülése miatt (most kispadozó) Nagy Lászlóékat.

A találkozót a magyarok kezdték jobban, sokáig három góllal mentek a délszlávok előtt, az első játékrész végére azonban - az egyre sokasodó hibák miatt - befogták őket, 11:11.

A második játékrészben már végig a horvátok domináltak: Zeljko Babic csapata felőrölte a magyarok támadójátékát, miközben ők maguk - főképp a két szélső posztról - eredményes akciókat vezettek. Látszott, hogy jól felkészültek a magyarokból, egyúttal hatékonyan hajtották végre a megírt taktikát, így magabiztosan nyertek. A vége: 31:28.

- Ezt vártuk, ez a realitás, hiszen a horvát válogatott az egyik legjobb a világon - mondta Javier Sabaté szövetségi kapitány, egyúttal hozzátette, úgy érzi jó volt a csapat, bár Nagy László hiányát azért érezték. - Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de a másodikban védekezésben már nem bírtuk a tempót. Csoda, hogy az utolsó tíz percben volt lehetőségünk az egyenlítésre. A küzdeni tudásunk óriási volt, le a kalappal a játékosok előtt. Megmondtuk a világbajnokság előtt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de közel vagyunk a legjobbakhoz. A célunk a csoport harmadik helyének megszerzése, jól fog jönni egy kis pihenő a következő mérkőzésünk előtt - nyilatkozta a spanyol szakember a vásárhely24 tudósítása szerint.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda világbajnokság, Franciaország, C-csoport, 2. forduló: Magyarország - Horvátország 28:31 (11:11). Rouen, 5200 néző. V: Licis, Sondors (lettek). Magyarország: Mikler – Harsányi 6 (1), Zubai, Schuch, Ligetvári 1, Bodó 3, Juhász Á. 2. Csere: Fazekas (kapus), Lékai 4, Balogh Zs. 6, Bánhidi 2, Ancsin, Császár 2 (1), Dzsamali 2. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté. Horvátország: Stevanovics – Horvat 4, Stepancics, Duvnjak 5, Musa, Mandalinics 2 (1), Strlek 6. Csere: Ivics (kapus), Gojun, Cindrics 4, Sebetics 4, Kontrec 2, Mamic 4. Szövetségi kapitány: Zeljko Babics.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 2:3. 15. p.: 6:3. 18. p.: 8:5. 26. p.: 11:7. 36. p: 13:12. 41. p.: 15:17. 47. p.: 18:22. 52. p.: 20:25. 55. p.: 23:28.

A magyar válogatott hétfőn lép ismét pályára Chile csapata ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.