Végig vezetett a magyar gárda

Nagyon küzdelmes mérkőzésen öt góllal megvertük Chilét.
 
 

Végig vezetett a magyar gárda

Nagyon küzdelmes mérkőzésen öt góllal megvertük Chilét.
 
 
 
 
 

Végig vezetett a magyar gárda

Nagyon küzdelmes mérkőzésen öt góllal megvertük Chilét.

A németek (23:27) és a horvátok (28:31) elleni kemény mérkőzés – egyben vesztes csata – után Chile ellen folytatta szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. A sok gólt hozó mérkőzésen végigvezetve, de egyáltalán nem könnyen nyert a magyar csapat öt góllal (34:29) a kellemetlen stílusú dél-amerikaiak ellen.

A németektől és a horvátoktól elszenvedett vereség után az első győzelem reményében lépett pályára a magyar válogatott Rouenban. A feladat még úgyis kötelezőnek volt mondható, hogy a dél-amerikaiak az első körben történelmi sikert arattak a fehéroroszok ellen. A mieink keretében már ott volt a bokasérüléssel küzdő Nagy László helyére becserélt Gulyás Péter.

A német meccs után újra Fazekas Nándor kezdett a kapunkban, míg Nagy hiányában ezúttal is hármat cseréltünk támadás és védekezés között. A méretbeli különbségek, amiről Matea Garralda chilei kapitány a meccs előtt beszélt nekünk, már az első pillanatokban kiütköztek, Dzsamali Iman például akkor lőtt gólt, amikor akart (a balátlövő bő negyedóra alatt ötször is betalált). Ugyanakkor az is látszódott, hogy egyáltalán nem ügyetlen társaság a dél-amerikai, elég volt védekezésben néhány kihagyás, hogy 6:2-es vezetésünk után egyre zárkózzon fel az ellenfél.

Ekkor újra megfogtuk a meccset, Bánhidi Bencét rendre meg tudtuk játszani beállóban, de a négygólos különbségen nem tudtunk átlendülni. Nem úgy tűnt, hogy a chileiek nagyon tartalékolnának, de az is igaz, hogy a vártnál szorosabban alakult a meccs. Több tiszta helyzetben hibáztunk vagy éppen René Oliva védett, elöl pedig a balátlövő, Erwin Feuchtmann sorra lövöldözte nekünk a gólokat. A nyögvenyelős első félidő végén 17:14-re vezettünk.

A folytatásra érkezett Mikler Roland, a mezőnyben pedig Gulyás és Ancsin Gábor lépett pályára, míg az ellenfélnél továbbra is az alapcsapat játszott. Kiélezett maradt a mérkőzés, a chileiek folyamatosan ott lihegtek a nyakunkban. Kétgólos különbségnél Ancsin találataival tudtunk elmenni néggyel, de csak rövid időre. Elvétve védekeztünk ki chilei támadást, ráadásul az ellenfél legjobbja, Rodrigo Salinas jobbátlövő kezdte megszórni magát. Rosszul jött a 47. percben Ligetvári Patrik kipontozódása, amely után előbb Dzsamali, majd Bánhidi ment be hármas védőnek. Vékony jégen táncoltunk, de Chile a hajrában egyszer sem tudott támadni az egyenlítésért. Hogy nem volt egyszerű, az is mutatja, mennyire örült Lékai Máté egy kiharcolt hetesnek.

Ha nehezen is, de az NSO tudósítása szerint hoztuk az első „kötelezőt”, és 34:29-re megnyertük a mérkőzést.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda-világbajnokság, Franciaország, C-csoport, 3. forduló: Magyarország - Chile 34:29 (17:14). Rouen. V.: Buallusa, Henisszi (tunéziaiak). Magyarország: Fazekas – Harsányi 1, Balogh Zs. 1, Császár 4 (4), Bánhidi 4, Dzsamali 7, Juhász Á. 5. Csere: Mikler (Kapus), Szöllősi Sz., Schuch, Ligetvári 1, Lékai 5, Bodó 1, Zubai, Gulyás 2, Ancsin 3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté. Chile: Oliva – Baeza 3, R. Salinas 6, Emil Feuchtmann 2, Frelijj 3, Erwin Feuchtmann 9 (3), Ceballos 2. Csere: García (kapus), Donoso, E. Salinas 4. Szövetségi kapitány: Mateo Garralda.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3:0. 6. p.: 6:2. 9. p.: 7:6. 16. p.: 12:8. 20. p.: 13:11. 26. p: 15:12. 33. p.: 19:15. 41. p.: 24:20. 47. p.: 27:25. 58. p.: 32:27.

Folytatás szerdán, Szaúd-Arábia ellen.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.