"Amerika mindenek előtt..."

Mit üzent a magyaroknak Donald Trump beszéde?
 
 

"Amerika mindenek előtt..."

Mit üzent a magyaroknak Donald Trump beszéde?
 
 
 
 
 

"Amerika mindenek előtt..."

Mit üzent a magyaroknak Donald Trump beszéde?

Szakértők szerint újradefiniálná a világrendet. De vajon jól, vagy rosszul jön ki ebből Magyarország? Az új elnök ugyanis kijelentette: Amerika mindenek előtt.

- Trump kijelentései az évtizedek alatt kialakult világrendet fogalmazzák újra, és úgy tűnik nem állt le a kampányszövegeivel a választás után sem. Most azt várjuk, hogy a kabinet felállását követően mivé alakul a kaszinó és ingatlan ügynökös magatartás – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Balázs Péter, korábbi külügyminiszter, aki szerint óriási a kockázata annak, ha az új elnök nem hallgat a tanácsadóira.

Feledi Botond, külpolitikai szakértő reality show-sztárnak nevezte Trumpot, és ő is a szakértői gárdától várja, hogy megbeszéljék az elnökkel: „nem lehet a NATO-val packázni, nem lehet az iráni atompaktumot betámadni".

A magyarok számára a szakártő szerint az volt a legfontosabb mondat a beiktatási beszédben, hogy „Amerika first", vagyis hogy Amerika mindenek előtt.

- Azok, akik arra számítottak, hogy Trump majd anyagilag is megsegíti őket, azok kijózanodhattak, mert könnyen lehet, hogy az elnök ezt komolyan gondolja, és minden csapot elzár, ami kifele vezet az országból – folytatta Feledy.

Úgy vélte, a világ azt várja némi izgalommal, hogy lesznek-e olyan tagjai a kormánynak, akik visszatartják Trumpot az Amerika számára végső soron nagyon sok veszteséggel járó lépésektől. [/p[p]]- Mindeközben „veszélyes tüzek égnek Trump talpa alatt", hiszen bármelyik pillanatban elkezdődhet a vagyonkezelési vizsgálata, és az orosz kapcsolatai miatt indított eljárás is folyik még – mondta Feledy Botond.

A két szakértő egyetértett abban, hogy a Trump éra első időszakában érzékelhetünk majd némi gazdaság fellendülést a felkorbácsolt várakozások miatt, de a kiábrándulás hamar bekövetkezhet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.