Az utolsó pillanatban döntött a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság 15. fordulójában drámai hajrát követően veszített az 1. FC Veszprém.
 
 

Az utolsó pillanatban döntött a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság 15. fordulójában drámai hajrát követően veszített az 1. FC Veszprém.
 
 
 
 
 

Az utolsó pillanatban döntött a Haladás

Az NB I-es futsalbajnokság 15. fordulójában drámai hajrát követően veszített az 1. FC Veszprém.

Óvatos játékkal kezdtek a felek. És amint végeztek az ismerkedéssel, egy kapushibát kihasználva megszerezte a vezetést a veszprémi együttes, 0:1. Rögtön sebességet váltott a HVSE, átvette az irányítást, és gyorsan egyenlített, 1:1. Beindult a meccs, "pörögtek" a csapatok. Egy komoly vendég ziccer után a Haladás időt kért. Keményedett a meccs, villantak a sárgák. A veszprémi kapusnak volt több dolga, aki jó formában védett. Vidák azonban feltörte a reteszt, 15. perc: 2:1. A hazai gólra kapufával válaszolt a vendég. Aztán Madarász mester is maga köré gyűjtötte tanítványait. Használtak a tanácsai: a Veszprém egy szabadrúgásvariációból egyenlített, 18. perc: 2:2. Majd heteshez jutott a bakonyi gárda, ám Tatai lökete a felső lécen csattant. A félidőt Vidák óriási, kihagyott ziccere zárta.

Fordulás után folytatódott a kemény küzdelem. A Haladás tűnt kapura veszélyesebbnek. Múltak a percek, és a nagy tempóban mindkét oldalon egyre több hiba csúszott a játékba. Ekkor már minden helyzetet meg kellett becsülni. Hegyesi a kapufát találta telibe. A Veszprém viszont pontrúgásokból veszélyeztetett. Aztán egy sakk-matt akció végén Öreglaki vette be közelről a veszprémi kaput, 32. perc: 3:2. A vendég nem roppant meg, rátett egy lapáttal, beszorította a Haladást. Hősiesen védekeztek a szombathelyiek. A közvetlen hajrában vészkapusra váltott a Veszprém. Bejött ez a taktikai húzás, sikerült egyenlíteniük, 3:3. A slusszpoén azonban (a Vaol tudósítása szerint) a végére maradt: egy labdaszerzés és ügyes kontra után - 24 másodperccel a vége előtt! - Hajmási megrúgta második gólját, 4:3.

Jegyzőkönyv. NB I-es futsalmérkőzés: Swietelsky-Haladás VSE - Futsal Club Veszprém 4:3 (2:2). Szombathely, 400 néző. V.: Kovács G., Wittner J. (Ábrahám T.). HVSE: Matyi - Hegyesi, Gyurcsányi, Sipos G., Vidák. Csere: Horváth P., Németh P., Öreglaki, Hajmási, Németh E., Bencsik, Halmos. Edző: Turzó József. 1. FC Veszprém: Schmidmajer - Tatai, Boromisza, Füzy, Bognár. Csere: Finta, Püspök, Tar, Hoffer, Gulyás. Edző: Madarász János. Gólszerzők: Hajmási 2 (4., 40.), Vidák (15.), Öreglaki (32.), ill. Tatai (3.), Tar (18), Gulyás (39.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.