A küldetés teljesítve

Előnyről várhatja a Veszprém a nyolcaddöntő hazai visszavágóját.
 
 

A küldetés teljesítve

Előnyről várhatja a Veszprém a nyolcaddöntő hazai visszavágóját.
 
 
 
 
 

A küldetés teljesítve

Előnyről várhatja a Veszprém a nyolcaddöntő hazai visszavágóját.

Szoros csatában egygólos győzelmet aratott a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a PPD Zagreb otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán (22:23), így előnyről várhatja az egy hét múlva esedékes hazai visszavágót.

Jól kezdte a nyolcaddöntő első felvonását a PPD Zagreb otthonában a Telekom Veszprém, a magyar bajnok már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést. Kőkemény védekezéssel rukkolt elő Xavier Sabaté legénysége, ennek köszönhetően a zágrábiak az első negyedórában mindössze két gólt tudtak szerezni – a vendégek eközben hatot, Dragan Gajic háromszor is betalált a mérkőzés elején. Ekkor (érthető módon) időt kért a Zagreb, és elkezdett felzárkózni. Az egyaránt három találatig jutó Josip Valcic és Domagoj Pavlovic vezérletével a 25. percre feljött két gólra a házigazda, persze ehhez az is kellett, hogy a Veszprém támadásban több technikai hibát is elkövessen, valamint kapufákat lőjön. A szünetre feljöhetett volna egyre a hazai együttes, Mirko Alilovic azonban nagy bravúrral hárította Zlatko Horvat időn túli hetesét, 10:12.

A szünet után hamar elolvadt a veszprémi előny, Igor Vori és Markovics is betalált, miközben Gajic hetest is hibázott. Még a vezetésért is támadhatott a házigazda, azt azonban nem sikerült átvennie. Sőt, 14:14 után egy 4:0-s rohamot produkálva állva hagyta ellenfelét a Veszprém, Lékai Máté kétszer is betalált, de Nagy László és Cristian Ugalde is kivette a részét a gólszerzésből. Ezután sikerült a nehezen megszerzett előnyt tartani a Veszprémnek, Josip Valcic góljaira Nilsson válaszolt a félidő derekán. A hajrában aztán a többször is emberhátrányba kerülő Veszprém előnye ismét fogyatkozott, Mandalinic újra elkapta a fonalat, míg Stevanovic extra teljesítménnyel rukkolt elő a kapuban. Ennek köszönhetően a hajrára feljött két gólra a Zagreb, Igor Vori duplájára Marguc válaszolt. Az elképesztő izgalmakat hozó utolsó percben Lékai eladta a labdát, így az egyenlítésért támadhatott a Veszprém, Kontrec azonban kapufát lőtt, így a magyar bajnok egy góllal legyőzte a horvát aranyérmest, azaz az NSO tudósítása szerint előnyről várhatja az egy hét múlva esedékes visszavágót, 22:23.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: PPD Zagreb (horvát) – Telekom Veszprém 22:23 (10:12). Zágráb, 15 200 néző. V.: Dentz, Reibel (franciák). Zagreb: Stevanovics – Horvat 1, Miklavcic 1, VORI 3, T. Valcic, Markoszki, Cingesar 1. Csere: J., Valcsics 4, Mandalinic 3, Pavlovics 4, Sebetics 2, Kontrec, Markovics 2 (2), Jotics 1. Veszprém: Alilovics – Gajic 3(1), Nagy L. 1, Lékai 2, Sulics 4, Ilics 2, Ugalde 3.Csere: Mikler (kapus), Schuch, Terzic, Gulyás P., A. Nilsson 3, Iváncsik G., Palmarsson 1, Marguc 4.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 1:3. 13. p.: 2:6. 22. p.: 6:8. 27. p.: 8:11. 35. p: 13:13. 39. p.: 14:16. 43. p.: 14:18. 52. p.: 16:21. 58. p.: 20:22.

A párharc győztese a Montpellier–Kielce csata továbbjutójával találkozik a Final Fourba kerülésért a negyeddöntőben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.